Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις της FEd.

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης Dax κατέγραψε άνοδο 0,28%, ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,57% και ο δείκτης της Γαλλίας έχασε 0,01%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας υποχώρησε κατά 0,63% ενώ ο δείκτης του Μιλάνου σημείωσε κέρδη 0,16%.

Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μετά τη διήμερη συνεδρίασή της. Η Fed θα δημοσιεύσει νέες οικονομικές προβλέψεις και προβλέψεις για τα επιτόκια οι οποίες θα μπορούσαν να υποδηλώσουν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναμένουν αύξηση των επιτοκίων εώς ή και πριν από το 2023.

Στο μέτωπο του εμβολιασμού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων και συνιστά την συνέχιση των εμβολιασμών. Η Επιτροπή Ασφάλειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να θεωρεί πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 υπερτερούν των κινδύνων και συνιστά την συνέχιση των εμβολιασμών.

Στα μάκρο της ημέρας, στο 0,9% διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης, αμετάβλητος από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο πληθωρισμός ήταν στο 1,2%.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,3% τον Φεβρουάριο από 1,2% τον Ιανουάριο, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα ήταν στο 1,6%.