Νοσοκομειακοί κατά κυβέρνησης: Καμιά ενίσχυση, μετατρέπουν το ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου

Με ανακοίνωση τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί, σχολίασαν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως «αντί για το πολυαναμενόμενο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδιο πλήρους μετατροπής του ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου», αναφερόμενοι παράλληλα και «στη μείωση 80% των χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία της Αττικής, με εντολή του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη».

«Έστω και τώρα, αυτές τις τόσο κρίσιμες μέρες για την Αττική, τη λοιπή Νότια Ελλάδα αλλά και συνολικά την χώρα, η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών, η οποία συνεχίζει ως εξής:

«Σχεδιάζουν την πλήρη μετατροπή του Σισμανογλείου και του Τζάνειου Νοσοκομείου σε νοσοκομεία μιας νόσου και μεθοδεύουν την πλήρη μετατροπή της Μονάδας Εμφραγμάτων του Ασκληπιείου και της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας του Ευαγγελισμού σε Μονάδες Covid».

Στην Ελλάδα οι “νεοφιλελεύθεροι” χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

«Πρόκειται για ομολογία ότι στην πράξη καμία απολύτως “θωράκιση” του δημόσιου συστήματος υγείας δεν έχει υπάρξει εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο. Αντίθετα για μια ακόμα φορά θα χρησιμοποιήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των χειρουργείων στα ΤΕΠ, τις ΜΕΘ και τις πτέρυγες νοσηλείας covid αντί για τις προσλήψεις που ΔΕΝ έκανε», επισημαίνουν οι γιατροί, για να τονίσουν επίσης, σχετικά με «την περίφημη “συστράτευση των ιδιωτικών θεραπευτηρίων”», πως «ξεκαθαρίστηκε για μια ακόμα φορά από την κυβέρνηση πως τα ιδιωτικά θεραπευτήρια ΔΕΝ θα νοσηλεύουν ασθενείς COVID αλλά μόνο non-covid περιστατικά».