ΑΧΑΪΑ: Συναγερμός σε Πάτρα και Αίγιο για τον Κουφοντίνα – Φοβούνται χτυπήματα σε δημόσια κτίρια…για διαμαρτυρία

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, μετά και τα τελευταία περιστατικά που κατεγράφησαν, ως κινήσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα και την ανάληψη ευθύνης για τουλάχιστον δυο περιπτώσεις από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου που κινούνται και δρουν στην Πάτρα.
ΜΕΤΡΑ
Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποστείλει στο αστυνομικό μέγαρο της Ερμού, σχετικές οδηγίες για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των δράσεων και ενεργειών σε ένδειξη συμπαράστασης στον καταδικασθέντα τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη».
Προς αυτή την κατεύθυνση και σε τοπικό επίπεδο, υπό αυστηρή προστασία της Αστυνομίας έχουν τεθεί σημεία που πιθανόν να αποτελέσουν στόχους, ενώ ήδη έχουν αυξηθεί τα μέτρα φύλαξης σε αστυνομικές υπηρεσίες της πόλης και όχι μόνο.
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
Στην Αχαΐα από τις αρχές του μήνα μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί πέντε περιστατικά – τέσσερα στην Πάτρα και ένα στο Αίγιο – από υποστηρικτές του Κουφοντίνα.
Συγκεκριμένα την 1η Φεβρουαρίου, ομάδα αναρχικών εισέβαλε στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας ΝΔα Αχαΐας (πρώην ΝΟΔΕ) και ανήρτησαν στο μπαλκόνι πανό αλληλεγγύης. Είχαν συλληφθεί 9 άτομα.
Ακολούθησε η απόπειρα εμπρησμού περιπολικού στην Ανω πόλη. Την ευθύνη για το περιστατικό ανέλαβαν αναρχικοί με ανακοίνωση που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Κατεγράφη μια ακόμα ενέργεια συμπαράστασης, με την ανάρτηση πανό στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.
Τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης μαυροφορεμένοι κουκουλοφόροι πέταξαν μπουκάλια με κόκκινη μπογιά στην εξωτερική σκοπιά στο Τμήμα Μεταγωγών Πάτρας, επί της οδού Ιωάννη Βλάχου. Λίγες ώρες αργότερα υπήρξε ανάληψη ευθύνης από αναρχικούς της Πάτρας.
Στο Αίγιο, τα ξημερώματα της Πέμπτης, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα υπέρ Κουφοντίνα στην πρόσοψη του Δημαρχείου Αιγιαλείας και σε δυο εγκαταλελειμμένα ακίνητα στο κέντρο της πόλης, ενώ προχώρησαν και στην ανάρτηση πανό στη ξύλινη γέφυρα, στην είσοδο της πόλης.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

papagian@pelop.gr