«Χ»αμένη ευκαιρία για την Παναχαϊκή

Του Περικλή Παπαρίζου

Για την 9η αγωνιστική της Super League 2, η Παναχαϊκή έμεινε στην λευκή ισοπαλία με τα Χανιά στα «Πηγάδια». Μάλιστα έτσι οι «κοκκινόμαυροι» έχασαν τεράστια ευκαιρία να μειώσουν σε απόσταση βολής από την κορυφή, καθώς δεν εκμεταλλεύτηκαν τα στραβοπατήματα που υπήρξαν αυτήν την αγωνιστική στους υπόλοιπους αγώνες, αλλά και η Παναχαϊκή με  την σειρά της με το στραβοπάτημα που έκανε έχασε έδαφος.

Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά, και ήθελε από την πρώτη κιόλας στιγμή να πιέσει για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.Παρότι οι «κοκκινόμαυροι» ήταν κυρίαρχοι έχοντας μάλιστα και την κατοχή της μπάλας, δεν κατάφεραν στα πρώτα λεπτά να το  μεταφράσουν αυτό σε κάποιο γκολ. Παρόλα αυτά στο 32’ οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου έχασαν τεράστια ευκαιρία για να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Πάνος έκανε μια πολύ όμορφη κίνηση και σουτ, όμως το οριζόντιο δοκάρι του στέρησε το γκολ. Μάλιστα αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που απείλησε η Παναχαϊκή, όμως όλες οι υπόλοιπες ευκαιρίες που δημιούργησε δεν ανησύχησαν τον Κουτζαβασίλη, πλην της μεγαλύτερης ευκαιρίας που υπήρξε στο πρώτο μέρος, που όπως προαναφέραμε ήρθε από τα πόδια του Πάνου.

Και στο δεύτερο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε δυνατάκαι προσπάθησε να ασκήσει ακόμη περισσότερη πίεση, έτσι ώστε να βρει το γκολ που έψαχνε από το πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα στο 59’ έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό, καθώς ο Γιούσης πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, όμως ο Γρομητσάρης έδιωξε πάνω στην γραμμή την μπάλα σε κόρνερ. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε όμως είναι ότι στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, και αυτό διότι στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην είχαμε πολλές καλές φάσεις όμως η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω. Στο 77’ όμως τα Χανιά έχασαν την μεγαλύτερη φάση του αγώνα, η οποία ήταν διπλή μάλιστα, ο Βασιλόγιαννης σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Ανάκογλου, και σε δεύτερο χρόνο ο Δημητριάδης έπιασε το σουτ ανενόχλητος, όμως η μπάλα «έξυσε» το δοκάρι και πέρασε άουτ. Στα τελευταία δέκα λεπτά οι «κοκκινόμαυροι» άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά, έτσι ώστε να καταφέρουν να βρουν το γκολ της νίκης.

Η αρχική ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Νίκος Παπαδόπουλος):

Κολοβούρης, Πάνος, Λαρρέα, Πατάπης, Αποστολόπουλος, Τσερούτι(60’ Μασούρας), Μουστακόπουλος(72’ Μπρούς), Ανάκογλου(92’ Μπελεζάκης), Γιούσης(92’ Παπαδόπουλος), Μπάτροβιτς(92’ Μαρκοπουλιώτης), Αραβίδης

Η αρχική ενδεκάδα των Χανίων (Αλέκος Βοσνιάδης):

Κουτζαβασίλης, Ρέντζας, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Ουνγιαλίδης(64’ Σωτηράκος), Κάρλος Ντάνιελ(46’ Μπραμπίγια), Δημητριάδης, Σουντουρά(46’ Πλέγας), Βασιλόγιαννης, Κάσσος, Διαμαντόπουλος(67’ Βρεττός)

 

Διαιτητής: Κατοίκος(Αθηνών)

Βοηθοί: Φίλος(Βοιωτίας) και Γαρεφαλάκης (Ηρακλείου)

4οςΜατσούκας (Αιτωλοακαρνανίας)