ΠΑΤΡΑ: Στα όρια της νευρικής κρίσης οι έμποροι και καταστηματάρχες – Πολλές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ξανανοίξουν ποτέ!

Το συνεχόμενο άνοιξε – κλείσε έχει οδηγήσει τον εμπορικό κόσμο στα όρια της νευρικής κρίσης και δυστυχώς φαίνεται ότι, πολλές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ξανανοίξουν, με την επόμενη άρση του λοκ ντάουν, είπε  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος.
Το νέο κλείσιμο της αγοράς, φαίνεται πως δεν αιφνιδίασε τον κλάδο. «Το περιμέναμε, μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων» είπε ο πρόεδρος των εμπόρων της Πάτρας. Υγειονομικά μπορεί να ήταν επιβεβλημένο το κλείσιμο της αγοράς, αλλά, αυτό σημαίνει ότι πολλά καταστήματα θα αντιμετωπίσουν πλέον, πολύ σοβαρό πρόβλημα και δεν θα ξανανοίξουν.
Οπως εξήγησε, το εμπόρευμα του χειμώνα έχει μείνει αδιάθετο στα ράφια των καταστημάτων και τον Απρίλιο λήγει η παράταση που δόθηκε για την εξόφληση των επιταγών. Με τι έσοδα και πίστωση θα προμηθευτούν οι εμπορικές επιχειρήσεις καινούργιο εμπόρευμα; Η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι ένα καλό μέτρο, αλλά δεν επαρκεί για να κινηθεί μια επιχείρηση, τόνισε ο κ. Ζαφειρόπουλος.
Σε κάθε περίπτωση, ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας, σκοπεύει να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στην πλατεία Γεωργίου, κάθε μεσημέρι. Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες θα βγει και στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους της περιφέρειας, όπως στην οδό Ακρωτηρίου και την Έλληνος Στρατιώτου.