ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ: Ήττα σε νεκρό χρόνο…στο ντέρμπι για την Παναχαϊκή

Του Περικλή Παπαρίζου

Για την 6η αγωνιστική τους πρωταθλήματος της Super League 2, η Παναχαϊκή ηττήθηκε στο ντέρμπι με τον Ιωνικό με 1-0 στην Αγυιά. Σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Ομάρ στο 98’, ο οποίος μάλιστα κατάφερε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα νωρίτερα με τις εντάσεις που δημιούργησε. Με αυτή την ήττα η Παναχαϊκή δεν κατάφερε να κερδίσει και να πιάσει στην κορυφή τον Λεβαδειακό, ενώ ο Ιωνικός ψαλίδισε και άλλο την διαφορά και πλέον πλησίασε σε απόσταση βολής την ομάδα της Λιβαδειάς.

Στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά, όμως οι κινήσεις τους γίνονταν με μεγάλη προσοχή έτσι ώστε να μην αφήσουν ανοιχτούς χώρους. Τα λάθη μέσα στον αγώνα ήταν αρκετά και από τις δύο πλευρές, χωρίς όμως να έρθει κάποια μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Παρόλα αυτά η Παναχαϊκή μετά το 25’ αύξησε την πίεση στην άμυνα του Ιωνικού θέλοντας να βρει κάποιο γκολ. Πάντως μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν υπήρξε η μεγάλη φάση για καμιά από τις δύο ομάδες, αλλά και το παιχνίδι δεν ήταν τόσο καλό, όμως δεν έλειψε η ένταση εντός του αγωνιστικού χώρου δείχνοντας έστω και έτσι την σημασία αυτού του ντέρμπι για τις δύο πλευρές.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κοκκινόμαυροι» μπήκαν πολύ δυνατά θέλοντας να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, και μάλιστα στο 54’ ο Αραβίδης απείλησε την εστία του Αναγνωστόπουλου, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.Η ένταση του πρώτου μέρους συνεχίστηκε ακόμα πιο έντονα στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 77’ τα πράγματα ξέφυγαν, αρχικά εντός αγωνιστικού χώρου με τους παίκτες και από τις δύο ομάδες να έρχονται σε έντονες αντιπαραθέσεις, και εν συνεχεία υπήρξε και η εισβολή δύο φιλάθλων της Παναχαϊκής εντός αγωνιστικού με αποτέλεσμα να σταματάει το παιχνίδι για αρκετά λεπτά. Μάλιστα λίγο πρίν ξεκινήσει και πάλι το ματς, υπήρξαν πολλές κίτρινες κάρτες τόσο στους δύο πάγκους όσο και σε παίκτες. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο, στην τελευταία φάση του αγώνα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπρίτο η μπάλα βρήκε στο δοκάρι έπειτα στην πλάτη του Κολοβούρη, και ο Ομάρ ( η πέτρα του σκανδάλου στους τσακωμούς νωρίτερα) με προβολή από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εξουδετερωμένου γκολκίπερ των «κοκκινόμαυρων».

Η ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Νίκος Παπαδόπουλος):

Κολοβούρης, Αποστολόπουλος, Πατάπης, Πλιάτσικας, Σταμόπουλος, Μουστακόπουλος(86’ Μπρούς), Ανάκογλου, Αραβίδης, Μπάτροβιτς(58’ Τσερούτι), Γιούσης(86’ Κόκκας), Κουσκουνάς

Η ενδεκάδα του Ιωνικού ( Δημήτρης Σπανός):

Αναγνωστόπουλος, Αμπούντ, Μουστάκης(46’ Παπαγεωργίου), Κύργιας, Φαζός, Κόρμπος(61’ Νιασέ), Γκοτσούλιας, Μαστσούκας(46’ Φουρτάδο), Ρόλλε, Πλατέλλας, Κάστρο

Την αναμέτρηση διευθύνει ο Μπαΐλης (Πρέβεζας / Λευκάδας)

Με βοηθούς τους: Ψύλλος (Λέσβου), Τσιλίκας (Αιτ/νίας)

4ος: Στάμος (Αθήνας)