(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Αδιανόητες εικόνες σε Μαρίνα και Νότιο Πάρκο – Πάρα πολλοί χωρίς μάσκες και καμία απόσταση

Αδιανόητες οι εικόνες που καταγράφηκαν το Σάββατο το απόγευμα στην Πάτρα με τον κόσμο με κωδικό 6 να “βουλιάζει” το Θεατράκι της Πάτρας αλλά και το Νότιο Πάρκο. Λαοθάλασσα και πάρα πολλοί χωρίς μάσκες και χωρίς καμία απόσταση. Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε ελέγχους στα δύο σημεία.

Και όλα αυτά στην Πάτρα που κάθε μέρα σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων μετά το άλλο. Η Πάτρα έχει μπει σε σκληρό Lockdown και σίγουρα αντιλαμβανόμαστε την κόπωση όλων με τις παρατεταμένες απαγορεύσεις στις μετακινήσεις και τα μέτρα , όμως αυτές οι εικόνες κάτω απο τις συνθήκες που επικρατούν δεν δικαιολογούνται. Σαφώς και ο κόσμος μπορεί να απολαύσει την βόλτα του και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, να ξεσκάσει , τηρώντας όμως τα μέτρα ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο για την περιοχή.  Ήδη το σύστημα υγείας στην περιοχή δέχεται πίεση , περισσότεροι απο 52 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και οι αυτοί που νοσούν αυξάνονται συνεχώς , οι γιατροί παρακολουθούν ανήσυχοι τις εξελίξεις ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Το μέγεθος του προβλήματος σε νούμερα είναι το εξής …. Ολόκληρο τον Ιανουάριου στην Αχαΐα καταγράφηκαν 526 κρούσματα του ιού …… Σήμερα 6 Φεβρουαρίου (τις πρώτες δηλαδή έξι μέρες του μήνα) έχουμε ήδη 426 κρούσματα και απο 0% πληρότητα στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Πάτρα έχουμε φτάσει σε λίγες μέρες στην κάλυψη του 60% .

Ο ιός βρίσκεται ανάμεσα μας . Είναι η στιγμή που πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε το σωστό. Τηρήστε τα μέτρα , φορέστε την μάσκα σας, κρατήστε απόσταση , τηρήστε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.