Δεν προκύπτει ζήτημα αναγκαιότητας για άμεση τοποθέτηση χημικών τουαλετών

 

Προς: μέλος Δ.Σ. Σχ.Επ. κα Γκρέμου

ΚΟΙΝ:
1.Δήμαρχο Αιγιαλείας κο.Καλογερόπουλο Δημήτρη
2.Αντιδήμαρχο Παιδείας & Πολιτισμού κο.Τριανταφυλλόπουλο Γρηγόρη
3.Εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα τεχνικών έργων κο.Χριστόπουλο Βασίλη 4. Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ MAIL»

Κα Γκρέμου,
Θέλω να σας γνωρίσω, σχετικά με μήνυμα που αποστείλατε σήμερα το μεσημέρι με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (mail) ως μέλος της Σχολικής Επιτροπής και της «Ποιοτικής Αιγιάλειας», τα παρακάτω:

1. Η έναρξη των μαθημάτων, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Δήμου Αιγιαλείας, έγινε με τους καλύτερους οιωνούς, θέση την οποία υποστηρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτό ήταν αποτέλεσμα συντονισμού των συμμετεχόντων στα εκπαιδευτικά δρώμενα της περιοχής μας: Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δήμου Αιγιάλειας, Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας με την αγαστή συνεργασία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιάλειας, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιάλειας.

2. Στο 6ο Δημοτικό και 5ο Δημοτικό είναι σε εξέλιξη εργολαβία και πιο συγκεκριμένα: στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου προβλέπεται: Πλήρης αποξήλωση και αποκατάσταση των τουαλετών των μαθητών (ειδών υγιεινής, δικτύου ισχυρών ρευμάτων, δικτύου ύδρευσης, δικτύου αποχέτευσης, θύρες) • Αποξήλωση και αντικατάσταση των θυρών των αιθουσών του Ισογείου
-στο 6ο Δημοτικό Σχολείο και 11ο Νηπιαγωγείο Αιγίου προβλέπονται: Πλήρης αποξήλωση και αντικατάσταση των τουαλετών των μαθητών, των δασκάλων και του νηπιαγωγείου (ειδών υγιεινής, δικτύου ισχυρών ρευμάτων, δικτύου ύδρευσης, δικτύου αποχέτευσης, θύρες).
Έργα τα οποία ο προγραμματισμός ήταν να ολοκληρωθούν εντός των διακοπών των Χριστουγέννων, από πλευράς του εργολάβου δεν ολοκληρώθηκε, κι όπως ενημερωθήκαμε, μέσα σε διάστημα περίπου 10 ημερών θα έχουμε την ολοκλήρωση του έργου. Ήδη από το πρωί έγινε και αυτοψία στο 5ο και στο 6ο Δημοτικό από τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα Τεχνικής Υπηρεσίας κο.Χριστόπουλο, τον προϊστάμενο της κο .Καράμπελα και την αρμόδια υπάλληλο κα Σταθούλια.

3. Σε συνεννόηση, με τον αντιδήμαρχο Παιδείας και απόφαση Δημάρχου, ενισχύσαμε το προσωπικό καθαριότητας, τοποθετώντας επιπλέον προσωπικό με πλήρη απασχόληση, στο 6ο και στο 5ο ώστε να υπάρξει η μέγιστη καθαριότητα. Επίσης μετά από συντονισμό στο 6ο Δημοτικό μεταξύ των Διευθυντών Δημοτικού κου Μάργαρη Δημητρίου και Προϊστάμενης Νηπιαγωγείου κα Πατηράκη Ελένης που συστεγάζονται, η Α` και Β` δημοτικού θα εξυπηρετούνται από τις τουαλέτες του Νηπιαγωγείου. (δεδομένης της προετοιμασίας που έγινε, νωρίς το μεσημέρι είχαμε και την σχετική απόφαση του δημάρχου- συνημμένο 1)

Ως εκ τούτου, μετά από τον άμεσο συντονισμό ενεργειών μεταξύ των αρμοδίων του Δήμου δεν προκύπτει ζήτημα αναγκαιότητας για άμεση τοποθέτηση χημικών τουαλετών. Το θέμα το παρακολουθούμε κι εάν προκύψει οποιοδήποτε ζήτημα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. για να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε.

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ