(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΑΧΑΪΑ: Πόσοι νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Πάτρας – Πόσοι στις ΜΕΘ – Η ανησυχία για τα Καλάβρυτα – Ο Θ. Νασιώτης στον ΣΚΑΪ 89,4

Τα 38 έφτασαν χθες τα νέα κρούσματα στη Δυτική Ελλάδα εκ των οποίων τα 22 στην Αχαΐα. Παράλληλα οι νοσηλευόμενοι σε ΠΓΝΠ και «Αγιο Ανδρέα» ανέρχονται στους 24.
Ειδικότερα στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν χθες στην κλινική κορονοϊού 11 ασθενείς και στη ΜΕΘ 2 και στον «Αγιο Ανδρέα» 11 στην κλινική και 1 διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.
Στο μέτωπο των Καλαβρύτων και συγκεκριμένα στο «Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο» τα διαγνωσμένα, μέχρι στιγμής κρούσματα, ανέρχονται σε 37 εκ των οποίων τα 4 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Πάτρας. Χθες το βράδυ αναμένονταν τα αποτελέσματα από άλλα περίπου 30 δείγματα που ελήφθησαν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης που έγινε.
Επίσης τα αποτελέσματα που έγιναν σε επαγγελματίες της περιοχής αλλά και σε πολίτες που υποβλήθηκαν σε ράπιντ τεστ είναι αρνητικά. Αυτό δείχνει ότι δεν υπήρξε διασπορά του ιού στην κοινότητα. Κάτι για το οποίο είχε υπάρξει έντονη ανησυχία δεδομένης της κλειστής κοινωνίας της περιοχής.

Ο συντονιστής της covid -19 και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου – ιατρός Θόδωρος Νασιώτης μίλησε , για την κατάσταση στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4