Ήττα-μάθημα για τον Παναθηναϊκό από το Λαύριο – Έκπληξη για τους αήττητους Πράσινους

Για πολλούς η κυριακάτικη ήττα του Παναθηναϊκού από το Λαύριο για τη 10η αγωνιστική της Basket League, ακούγεται ως έκπληξη. Γι’ αυτούς που παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα τις δύο ομάδες, μοιάζει μάλλον… φυσιολογική.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, επικράτησε με 92-82 των «πράσινων» (κάνοντας το 6 στα 6), ύστερα από έναν αγώνα με εναλλαγές στο σκορ και μεγάλες διαφορές, μάλιστα, καταδεικνύοντας ότι γίνεται σωστή δουλειά στις τάξεις του.

Οι πρωταθλητές έπειτα από μια κακή εμφάνιση στην Ευρωλίγκα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, εμφανίστηκαν στο Λαύριο, μάλλον έχοντας… δεδομένη τη νίκη, ειδικά όταν στο τέλος του α’ δεκαλέπτου, ο φωτεινός πίνακας έδειξε 9-19.

Το Λαύριο ισορρόπησε στη 2η περίοδο με επιμέρους σκορ 22-23, με το ημίχρονο να κλείνει 31-42, αλλά τον Χρήστο Σερέλη και τους παίκτες του να έχουν αντιληφθεί πως θα χτυπήσουν τον Παναθηναϊκό στο β’ ημίχρονο.

Έτσι κι έγινε. Το Λαύριο «διάβασε» σωστά την αμυντική αδυναμία των πρωταθλητών στο αμυντικό τρανζίσιον, άρχισε να δημιουργεί ρήγματα και να τελειώνει φάσεις είτε βγάζοντας σχεδόν αμαρκάριστα σουτ, είτε με παιχνίδι «ένας εναντίον ενός».

Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα, έδειξε ότι ξέμεινε από δυνάμεις, αυτοσυγκέντρωση και δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό του Λαυρίου. Το 3ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 64-59 (επί μέρους 33-17). Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με zone press να κλέψει μπάλες, τα κατάφερε μέχρι ενός σημείου, όμως η άμυνά του τον πρόδοσε και χθες, καθώς σε κάθε καλάθι του, το Λαύριο είχε απαντήσεις, πολλές από τις οποίες έμοιαζαν εύκολες…

Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν τον αγώνα με τραγικά ποσοστά στο τρίποντο (7/26), υπέπεσαν σε 21 λάθη (!), επιτρέποντας στους γηπεδούχουν να σκοράρουν 92 πόντους (!) και να μοιράσουν 18 ασίστ (!). Ντιαλό, Κόζι, Ντέιβις και Μουράτος έβαζαν με κάθε τρόπο τη μπάλα στο καλάθι του Παναθηναϊκού, από τον οποίο διασώθηκαν μόνο οι Νέντοβιτς, Παπαπέτρου και οι φιλότιμοι Μήτογλου και Ουάιτ.

Ο Φόστερ ήταν για μια φορά ακόμη απογοητευτικός, αρνητικός ο Μπέντιλ, κατώτερος των περιστάσεων και ο Μποχωρίδης, ενώ ο Σαντ Ρος δείχνει ότι δε μπορεί να σηκώσει το βάρος της θέσης του πλέι μέικερ, γιατί πολύ απλά δεν είναι πλέι μέικερ.

Ήδη από χθες το ρεπορτάζ κάνει λόγω για αναζήτηση ενός ακόμη «άσου», ενώ ο Γιώργος Βόβορας που έχει κι αυτός το δικό του μερίδιο ευθύνης, θα πρέπει να προβληματιστεί από τη νέα κακή εμφάνιση των παικτών του, αλλά και από κάποια δείγματα αγωνιστικής απειθαρχίας, ειδικά όταν ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ (στις 10/1 και θα προηγηθεί ο αγώνας με τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ στις 7/1).

Τα δεκάλεπτα: 9-19, 31-42, 64-59, 92-82.

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Κάρτερ 11 (4 ασίστ), Μουράτος 17 (2 τρίποντα, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ντιαλό 21 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Ντέιβις 15 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γερομιχαλός 1 (3 ασίστ), Κόζι 18 (6 τρίποντα), Σάβατζ 5 (1), Άλστον, Περσίδης 4, Βουλγαρόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Βόβορας): Παπαγιάννης 4 (6 ριμπάουντ, 3 μπλοκ), Παπαπέτρου 19 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη), Φόστερ 4, Μπεντίλ 2, Σαντ Ρος 5, Μποχωρίδης 8 (2), Κασελάκης, Νέντοβιτς 19 (3 τρίποντα), Γουάιτ 10 (3 ριμπάουντ), Μήτογλου 11 (6 ριμπάουντ).

Τα άλλα αποτελέσματα:

Ηρακλής – Λάρισα 73-69, ΑΕΚ – Κολοσσός 89-72, Ιωνικός – Αρης 68-64, Μεσολόγγι – Προμηθέας 82-88, Περιστέρι – ΠΑΟΚ 76-67.