ΑΧΑΪΑ: Η γη τρέμει και μαζί οι πολίτες, από τους σεισμούς – Τί λένε οι επιστήμονες για το φαινόμενο…με το οποίο θα κάνουμε Χριστούγεννα!

Δύο σημαντικά και άλλα μικρότερα σεισμικά γεγονότα, έχουν σημειωθεί το τελευταίο 24ωρο στον Πατραϊκό κόλπο, στην θαλάσσια περιοχή και στην χερσαία ζώνη μεταξύ Αντιρρίου και Ευπαλίου, θέτοντας τους κατοίκους σε εγρήγορση.
Χθες το απόγευμα, σημειώθηκε αλληλουχία σεισμικών δονήσεων, κάτι που είχε καιρό να σημειωθεί ως γεγονός στην περιοχή της Πάτρας. Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε ανατολικά της Ναυπάκτου, στην παραλία του Μαραθιά. Είχε εστιακό βάθος 12 χλμ και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στα αστικά κέντρα και των δύο ακτών του Πατραϊκού, ενώ συνοδευόταν και από βουητό.
Λίγα λεπτά αργότερα, ακολούθησαν δύο μικρότερες σεισμικές δονήσεις με διαφορά δευτερολέπτων μεταξύ τους, μεγέθους 2,8 και 3,5 και Ρίχτερ αντίστοιχα, στην ίδια περιοχή.
Να σημειωθεί ότι, οι τρεις σεισμικές δονήσεις, ήρθαν ως συνέχεια μιας άλλης, που προηγήθηκε στις 2:22 χθες τα ξημερώματα και ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη της Πάτρας, καθώς είχε επίκεντρο 7 χλμ νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου, δίπλα στο Αντίρριο. Μάλιστα, σημειώθηκε σε μικρό εστιακό βάθος, μόλις 2 χλμ και γι΄αυτό συνοδεύτηκε από έντονη βουή.
Ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας σε δηλώσεις του χθες στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός. Οπως είπε «Ο σεισμός αυτός δεν μας ανησυχεί. Παρακολουθούμε το φαινόμενο και θα σας ενημερώνουμε αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας παρά το μικρό του εστιακό βάθος».
Από την πλευρά του, ο σεισμολόγος και διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείο Ακης Τσελέντης δήλωσε: «Η περιοχή έχει πολλά μικρά ρήγματα με μικρό σεισμικό δυναμικό που κυρίως δίνουν σεισμούς αυτής της τάξης μεγέθους. Λόγω το μικρού εστιακού βάθους των 5 χλμ και της μικρής απόστασης από την Πάτρα έγινε αρκετά αισθητός. Και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια μικροσεισμική δράση. Δεν βλέπω λόγο ανησυχίας» δήλωσε ο κ. Τσελέντης.

ΠΑΤΡΑ: Ο «χορός» των Ρίχτερ καλά κρατεί – Δεκάδες δονήσεις στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου