Forbes: Ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο και πάλι η Μέρκελ – Ακολουθούν Λαγκάρντ και Κάμαλα Χάρις

Για δέκατη φορά, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του περιοδικού «Forbes» με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο.

Η «mutti» (μαμά) των Γερμανών, που κρατά τα ηνία στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης, παραμένει η γυναίκα με τη μεγαλύτερη μεγάλη επιρροή στην διεθνή σκηνή.

Στη δεύτερη θέση έρχεται η Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής της Ευρωπαικκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην ισχυρή κυρία του ΔΝΤ ενώ στην τρίτη θέση- για πολλούς η μεγάλη έκπληξη – ακολουθεί η Καμάλα Χάρις, η εκλεγμένη Δημοκρατική αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian» με τη νίκη του Δημοκρατικού Κόμματος στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου εκτινάχθηκαν οι μετοχές της και για πρώτη φορά μπαίνει το όνομά της στην σχετική λίστα του περιοδικού.

Την πεντάδα συμπληρώνουν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Μελίντα Γκέιτς

Την τέταρτη θέση στη λίστα του Forbes καταλαμβάνει η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενώ, την πέμπτη θέση η επιχειρηματίας Μελίντα Γκέιτς, σύζυγος του «γκουρού» της Πληροφορικής , Μπιλ Γκέιτς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, την 20ή θέση στη λίστα καταλαμβάνει η πρώην «πάπισσα» της αμερικανικής ΤV, Όπρα Γουίνφρι, την 46η θέση η βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας, την 69η θέση η σταρ της ποπ Ριάνα, την 72η μια ακόμη «θεά» της ποπ, η Μπιγιονσέ και στην 85η θέση η Σάνα Μαρίν, πρωθυπουργός της Φινλανδίας.

Η διαχείριση του κορωνοϊού κριτήριο ισχύος

«Πρωθυπουργοί έως και στελέχη επιχειρήσεων απέκτησαν θέση στη λίστα για τα επιτεύγματά τους βοηθώντας στον έλεγχο του θανατηφόρου μεταδοτικού ιού της νόσου Covid- 19 , που έχει ήδη μολύνει πάνω από 67 εκατομμύρια ανθρώπους κι έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων,» αναφέρει σε ανακοίνωση του το περιοδικό «Forbes».

«Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Ζακίντα Άρντερν, η πρόεδρος της Ταϊβάν, Τσάι Ίνγκεν, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν, η Κριστίν Λαγκάρντ και η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιούρικο Κόικ, ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικές».

«Αν και διαφέρουν ως προς την ηλικία, την εθνικότητα και το αντικείμενο εργασίας, είναι ενωμένες με τους τρόπους που χρησιμοποιούν τα μέσα που διαθέτουν για να αντιμετωπίσουν τις μοναδικές προκλήσεις του 2020», αναφέρει το περιοδικό «Forbes στην ιστοσελίδα του.