Ερντογάν: Είχα πει στη Μέρκελ ότι δεν εμπιστεύομαι τους Έλληνες – Ξαναρχίζουμε γεωτρήσεις

«Δεν αναγνωρίζω τη συμφωνία, για εμάς είναι ανύπαρκτη η συμφωνία, η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με τη Λιβύη ούτε με την Αίγυπτο»

Έξω φρενών για την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Αγία Σοφία, δηλώνοντας ότι εξαπατήθηκε από την Αθήνα.

«Δεν αναγνωρίζω τη συμφωνία, για εμάς είναι ανύπαρκτη η συμφωνία, η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με τη Λιβύη ούτε με την  Αίγυπτο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη. «Δεν υπάρχει ανάγκη διαλόγου με αυτούς που δεν έχουν δικαιώματα ειδικά σε θαλάσσιες ζώνες» ισχυρίστηκε.

«Η καγκελάριος Μέρκελ μού είχε ζητήσει να παγώσουμε τις έρευνες στην περιοχή για τρεις με τέσσερις εβδομάδες… Εγώ της  είπα ότι ‘’δεν τους εμπιστεύομαι (τους Έλληνες) αλλά αν το ζητάς εσύ να το κάνω’’ είχαμε ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα με τον Ιμπραήμ Καλίν… αλλά βλέπετε τι έγινε». Όπως υπαινίχθηκε, οι υποσχέσεις για μορατόριουμ δεν τηρήθηκαν.

«Από εδώ και πέρα θα συνεχίσουμε τις έρευνες και τις γεωτρήσεις. Ήδη το Μπαρμπαρός έχει ξεκινήσει τις έρευνές του. Ενημερώσαμε σχετικά τη Μέρκελ» διεμήνυσε ο τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: skai.gr