Δεν τα κατάφερε η Εθνική που έμεινε στο 0-0 με τη Σλοβενία

Πάλεψε, πίεσε, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά το γκολ που θα έκανε τη διαφορά δεν ήρθε. Η Εθνική μας έμεινε στο 0-0 με τη Σλοβενία για την 6η αγωνιστική του Nations League, έμεινε στη 2η θέση του ομίλου και δεν κατάφερε να προβιβαστεί στη β΄ κατηγορία και παράλληλα τη 2η ευκαιρία που μπορεί να της δοθεί ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Η Ελλάδα είχε τον ολοκληρωτικό έλεγχο του αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε μόνο για την ισοπαλία, αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις καλές στιγμές που δημιούργησε, είτε από κακές τελικές επιλογές είτε γιατί μπροστά της είχε έναν από τους κορυφαίους γκολκίπερ στην Ευρώπη, τον Ομπλακ.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 6΄, όταν ο Λημνιός έπειτα από την ασίστ του Γιακουμάκη σούταρε πάνω στον Ομπλακ. Στο 30΄, ο Φορτούνης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπλάζιτς άλλαξε την πορεία της μπάλας λίγο πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

 

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, με τον Φαντ Σιπ να ανακατεύει την τράπουλα και στο τέλος να τα παίζει όλα για όλα. Η Ελλάδα απείλησε με τον Μπακασέτα στο 66΄, αλλά ο Ομπλακ απέκρουσε το σουτ του, στο 78΄ ο Κουρμπέλης από καλή θέση σούταρε πάνω στον Σλοβένο γκολκίπερ, ενώ στο 84΄ ο Παυλίδης έκανε το ανάποδο ψαλίδι, αλλά πάλι ο Ομπλακ και οριζόντιο δοκάρι δεν του επέτρεψαν να σκοράρει. Η Εθνική ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Χατζηδιάκου στο 89΄ με απευθείας κόκκινη.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (79΄ Μασούρας), Τσιμίκας (90΄ Κυριακόπουλος), Κουρμπέλης, Ζέκα (67΄ Τζόλης), Λημνιός, Μπακασέτας, Φορτούνης, Γιακουμάκης (46΄ Παυλίδης).
ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Ομπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μεβλία, Μπάλκοβετς, Λόβριτς (90΄ Σκούμπιτς), Μπιγιόλ (77΄ Βέτριχ), Κούρτιτς, Μποχάρ (67΄ Βέρμπιτς), Ιλιτσιτς (90΄ Μπάιριτς), Βούτσκιτς (77΄ Σπόραρ).

• Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου το Κόσοβο επικράτησε της Μολδαβίας με 1-0.