ΑΙΓΙΟ: Με κορονοϊό ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλως π. Αθανάσιος Λιακόπουλος – Πώς αφηγείται την περιπέτεια που τον έκανε να πιστέψει!

Με κορονοϊό και ο π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, εφημέριος, στον μητροπολιτικό ναό της Φανερωμένης Αιγίου.

Προσβεβλημένος, εδώ και λίγες ημέρες από τον κορονοϊό, ο ιερέας π. Αθανάσιος Λιακόπουλος και εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, από την οικία του όπου παραμένει σε καραντίνα, μιλά στην «Πελοπόννησο» για την περιπέτεια που δεν περίμενε να περάσει, ωστόσο δείχνει να τον βοήθησε να στοχαστεί πολλά γύρω από την επιθετική πανδημία, που έφερε τον κλήρο και την Εκκλησία αντιμέτωπους με την Πολιτεία και με κάποια μέλη της επιστημονικής κοινότητας.
ΤΟ ΤΕΣΤ
Σήμερα, απύρετος εξαρχής αλλά με μειωμένη ακόμα όσφρηση και γεύση, περιμένει να περάσει ο μικρός «Γολγοθάς» να επιστρέψει στα καθήκοντά του και θυμάται πώς ένα πρόσφατο πρωινό αισθάνθηκε ένα απλό μπούκωμα και επειδή ακούγονταν πολλά για κρούσματα, έκανε το τεστ που βγήκε θετικό.
ΘΕΟΣ – ΙΑΤΡΟΙ
«Χρειάζεται προσοχή. Είμαστε Εκκλησία, έχουμε τη βοήθεια του Θεού, αλλά και η επιστήμη έχει λόγο ύπαρξης. Ο Θεός είναι ο ιατρός των ψυχών και οι γιατροί των σωμάτων» σημειώνει και όσο κι αν επιμένει σθεναρά ότι από τη Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδεται ο ιός, στέλνει μήνυμα ότι η ασθένεια υπάρχει και δεν μπορεί κανείς να αμφιβάλλει γι’ αυτό.«Παντού κολλάει» μας λέει.
ΤΑ ΜΕΤΡΑ
Ερωτηθείς εάν έχει μετανιώσει για τη μη χρήση μάσκας σε κάποιες ιερές συναθροίσεις, ο παπα -Θανάσης θυμίζει ότι η τοπική Μητρόπολη έλεγε πάντα να κρατιούνται αποστάσεις να λαμβάνονται μέτρα, με χρήση αντισηπτικού και συχνό καθαρισμό των εικόνων στους ναούς. «Θα συνεχίσω να φοράω μάσκα σε υπηρεσίες και έξω, γιατί υπάρχει ο νόμος που πρέπει να τηρείται και είναι και θέμα υγείας» απαντά.
Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ
Δεν κρύβει όμως, πως πριν ασθενήσει πίστευε πως όλα αυτά με τον κορονοϊό είναι λίγο υπερβολικά και ίσως να μην κολλούσε. «Μπορεί να λέμε ότι είναι παρατραβηγμένα κάποια που λέγονται, αλλά όταν κάτι το βιώνεις, αναθεωρείς μερικά πράγματα. Οταν συμβαίνει πάνω σου, λες… κάτι συμβαίνει εδώ. Και να θέλω να πω ότι δεν συμβαίνει τίποτα, δεν μπορώ να το πω, διότι νόσησα. Εφόσον μου χτύπησε την πόρτα,
πρέπει από δω και πέρα να προσέχουμε περισσότερο. Συνιστώ και στον κόσμο, είτε έχουν είτε όχι προβλήματα υγείας, να προσέχουν πολύ. Ναι μεν η προσευχή αλλά και προσοχή» μας εξομολογείται και διευκρινίζει πως οι ιερείς δεν είναι αστυνομικοί και επομένως δε μπορούν να πιέσουν τον κόσμο να λαμβάνει μέτρα. «Υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν να μας πολεμήσουν» υπενθυμίζει.
Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ
Αυτό που, τέλος, προβληματίζει τον ιερωμένο, είναι το μετά, αφού περνά από το μυαλό του η σκέψη, μήπως ο κόσμος τον φοβάται και τον αντιμετωπίσει άσχημα, παρότι είναι μια από τις πολλές ασθένειες και ως φορέας πια δεν θα μεταδίδει τον ιό. «Οι πιστοί δεν έχουν λόγο να μην έρχονται στη Φανερωμένη» καταλήγει.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ