ΠΑΤΡΑ: Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας καταγγέλλει για το Πολυτεχνείο

Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Ο Σ.Ι.Ε.Λ. Αχαΐας καταγγέλει απερίφραστα την φασιστικού τύπου αντιμετώπιση των μαχόμενων κομματιών εργαζομένων και νεολαίας που επέλεξαν να τιμήσουν το «Πολυτεχνείο», στις 17 Νοέμβρη 2020. Η απαγόρευση πραγματοποίησης των εκδηλώσεων της 17ης Νοέμβρη, η πολύωρη ομηρία δεκάδων αγωνιστών στον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος στην Πάτρα, η ωμή καταστολή σε πολλές πόλεις της χώρας, η απαγόρευση πραγματοποίησης των πορειών του Πολυτεχνείου, έδειξε ξεκάθαρα τις διαθέσεις της κυβέρνησης που επί σχεδόν 1 χρόνο τώρα και με αφορμή την πανδημία του covid-19, επιχειρεί να επαναφέρει εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα και να περιστείλει τις ελευθερίες.
Η χθεσινή μέρα ήταν μια πρώτη απάντηση στο κλίμα τρομοκράτησης που καλλιεργεί συστηματικά η κυβέρνηση, το οποίο όταν δεν εκφράζεται με την καταστολή των αγώνων, παίρνει την μορφή νομοθετικών τερατουργημάτων που εξαθλιώνουν τις εργασιακές σχέσεις, την ίδια μας τη ζωή.
Δεν τρομοκρατούμαστε!
Μέσα από τις εσωτερικές διαδικασίες των σωματείων μας και τον συντονισμό συλλόγων και φορέων, στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής και απόκρουσης της ολομέτωπης επίθεσης που δεχόμαστε!