Ράλι 5,5% για τον Dow Jones και νέο ρεκόρ σε κλίμα ξέφρενου ενθουσιασμού

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκινά την εβδομάδα η Wall Street, με τους επενδυτές να αφήνουν πίσω τους το θρίλερ των προεδρικών εκλογών σε κλίμα ξέφρενου ενθουσιασμού μετά την ανακοίνωση των Pfizer και BioNTech ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύσσουν από κοινού απέτρεψε περισσότερο από το 90% των λοιμώξεων σε μια μελέτη ευρείας κλίμακας.

Το αισιόδοξο μήνυμα από τη μάχη κατά του κορονοϊού έρχεται ενώ ΗΠΑ και Ευρώπη καταγράφουν νέα ρεκόρ στα κρούσματα σχεδόν σε καθημερινή βάση. Όπως ανακοινώθηκε το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech αποτρέπει πάνω από το 90% των λοιμώξεων κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντές.

Τα πολύ θετικά αποτελέσματα ανοίγουν τον δρόμο στις δύο εταιρείες να ζητήσουν άδεια διάθεσης του εμβολίου για λόγους έκτακτης ανάγκης, εφόσον βέβαια αποδειχθεί επίσης ότι το εμβόλιο είναι και ασφαλές.

Η προσδοκία είναι ότι πλέον η φαρμακευτική βιομηχανία θα έχει στη διάθεση της ένα εργαλείο για να αντιμετωπίσει την ασθένεια που έχει εκτροχιάσει την αμερικανική οικονομία και έχει σκοτώσει περισσότερους από 230.000 Αμερικανούς.

Δείκτες- Στατιστικά

Στο ταμπλό ο Dow Jones κερδίζει 1.563 μονάδες ή 5,5% σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ ρεκόρ σημειώνει και ο S&P 500 με άλμα 3,7%. Ο τεχνολογικός Nasdaq Composite, στο μεταξύ, ενισχύεται σε ποσοστό 1,3%.