Η Δημοτική αρχή Μπαρή συνειδητοποιεί τα αδιέξοδα των επιλογών της

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΛΛΕΣ  ΕΠΟΧΕΣ.

Δημότες Ερυμάνθου

Η Δημοτική αρχή του κ. Μπαρή προφανώς συνειδητοποιεί τα αδιέξοδα των επιλογών της  στα προβλήματα  των δημοτών και αρχίζει να αντιδρά σπασμωδικά.

Κατανοεί προφανώς ότι γρήγορα έχει εξαντλήσει το κεφάλαιο της αισιοδοξίας  που καλλιέργησε στο λαό του δήμου Ερυμάνθου ότι δήθεν κάτι καλό θα γίνει.  Καταλαβαίνει  ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι η σημερινή δημοτική αρχή  είναι μία από τα ίδια, στον ίδιο δρόμο που έφερε τα αδιέξοδα. παρά τις προσπάθειες,  μέσω του τύπου,  να καλλιεργήσει μια ψεύτικη παραπλανητική εικόνα αισιοδοξίας.

Αυτή η συνειδητοποίηση την οδηγεί σε πράξεις αντιδημοκρατικές. Πράξεις φίμωσης του λόγου της ΛΣ που είναι η μόνη παράταξη που φέρνει τα προβλήματα του δήμου και των δημοτών στο σώμα  που κάνει κριτική , κάνει προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων. 

Κουρελόχαρτο κυριολεχτικά έκανε τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβούλιου ο προεδρός του  κ. Κουραχάνης, για να μην ακουστεί η φωνή της ΛΣ . Εφθασε στο σημείο να μην δίνει  το λόγο στο σύμβουλο της ΛΣ να αναπτύξει τις ερωτήσεις που κατέθεσε. Με την διαδικασία που επέβαλε κόντρα στον κανονισμό μετέτρεψε την συνεδρίαση σε  θέατρο με έργο –παράσταση για ένα ρόλο- αφού στη θέση της ΛΣ έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο να αναπτύξει… τα ερωτήματα που έθεσε ης ΛΣ… και να απαντήσει ταυτόχρονα..!!!.

Με την στάση άρνησης να δοθεί ο λόγος στον ερωτώντα, σε θέματα που κατατέθησαν  γραπτά, είναι φανερό ,τι φοβάται ο Δήμαρχος. ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ . Φοβάται διαφορετικές  προτάσεις    ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ.

Η επιλογή της ΛΣ να μην κάνει λαικισμό και στείρα αντιπολίτευση αλλά να φέρνει για συζήτηση στο σώμα τα θέματα και τα προβλήματα  φαίνεται δεν αρέσει. Φέρνει αμηχανία στην δημοτική αρχή  που καταφεύγει στον εύκολο δρόμο του αυταρχισμού καταργώντας την δημοκρατική λειτουργία.  Η επιδίωξη φανερή. Να μην ακουστεί η φωνή της ΛΣ  που δείχνει άλλο δρόμο αντιμετώπισης των προβλημάτων. Διαφορετικό από αυτόν του καλού παιδιού στην κυβέρνηση και την περιφέρεια με σκυμμένο κεφάλι που έχει επιλέξει ο Δήμαρχος  .

Ο εκπρόσωπος της ΛΣ λόγω αυτής της επιλογής  δέχεται συνεχείς  επιθέσεις ακόμα και προσωπικού χαρακτήρα. Βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πρόεδρο που ερμηνεύει όπως γουστάρει τον κανονισμό. Που ανέχεται  σε όλες τις συνεδριάσεις το στημένο προβοκατόρικο σκηνικό  από γνωστό προβοκάτορα δημοτικό σύμβουλο. Στην τελευταία συνεδρίαση δεν δίστασε στόλισε με χαρακτηρισμούς από το θέατρο σκιών τον σύμβουλο της ΛΣ. Εφθασε στο σημείο να προσβάλει και τον αγροτικό σύλλογο αποκαλώντας γελοίους τους εκλεγμένους αγροτοσυνδικαλιστές, τον αγώνα ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΔΡΕΥΤΙΚΟ.     Αυτά  χωρίς να ανακληθεί στην τάξη .

Η ΛΣ δεν μπορούσε να συναινέσει με την παρουσία της σε αυτό το στημένο αυταρχικό αντιδημοκρατικό σκηνικό.

Με την αποχωρησή όμως  δεν καταθέτει τα όπλα. Δεν θα αρνηθεί το ρόλο και την ευθύνη της . Τα θέματα που έφερε για συζήτηση και τις προτάσεις της θα τα ξαναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ τα καταθέτει στο λαό του δήμου Ερυμάνθου να κρίνει ο ίδιος και να βγάλει τα συμπεράσματα του στο αν πρέπει να συζητούνται τα προβλήματα.

Και να είναι σίγουροι. Η ΛΣ δεν τρομοκρατείται και δεν σκύβει το κεφάλι στην αυταρέσκεια της αυτοδυναμίας του Δημάρχου και στον  αντιδημοκρατικό ολισθηρό δρόμο που διάλεξε και θυμίζει άλλες εποχές  που ο λαός μας αγωνίζονταν για δημοκρατικές ελευθερίες.

Αν αυτό το δρόμο επιλέγει η δημοτική αρχή  Μπαρή που ενθαρρύνεται από  την σιωπή της παράταξης του κ. Κανελλόπουλου, που δεν μιλά  και για τις παραβιάσεις του κανονισμού. Να  είναι σίγουροι οι κύριοι της δημοτικής αρχής ότι απέναντι τους  εκτός της ΛΣ   θα βρούν   και το δημοκρατικό λαό του δήμου Ερυμάνθου.

Η ΛΣ θα συνεχίσει τον αγώνα της ποιο συστηματικά και οργανωμένα  να βγουν όλα τα προβλήματα και οι αιτίες τους στην επιφάνεια και κυρίως να ανοίξει  η συζήτηση για τον  δρόμο της  επίλυση τους .

Αυτή την απόφαση δεν μπορεί να την εμποδίσει η δημοτική αρχή  ότι και να κάνει. 30 – 10 – 2020