Χαρδαλιάς: Lockdown από αύριο το πρωί σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Λάρισα

Στο “κόκκινο”, ήτοι στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, τίθενται από την Παρασκευή στις 06.00 το πρωί οι περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Θεσσαλονίκης και Ροδόπης, όπως ανακοίνωσε κατά την έκτακτη ενημέρωση της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως εξήγησε, για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύουν από αύριο το πρωί τα μέτρα που προβλέπει ο χάρτης υγειονομικής ασφάλιεας και προστασίας από τον κορονοϊό, με εξαίρεση τους κανόνες που ισχύουν για τις μετακινήσεις, που για λόγους διευκόλυνσης των πολιτών θα τεθούν σε ισχύ από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι στο επίπεδο επικινδυνότητας 3 (“πορτοκαλί”) ανεβαίνουν από αύριο οι περιφερειακές ενότητες Πέλλας, Έβρου, Δράμας, Ξάνθης, Κιλκίς, Καβάλας, Πιερίας, Ημαθίας, Χαλκιδικής.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, η αντιμετώπιση και του δεύτερου κύματος της πανδημίας απαιτεί ετοιμότητα και εγρήγορση, προσθέτοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση, με στόχο να προστατευτεί η υγεία όλων μας αλλά και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

“Υιοθετούμε δυναμικά μέτρα και κάθε μέρα αξιολογούμε τα δεδομένα, ακόμα και αυτήν την στιγμή”, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ούτως ώστε να προσαρμόζονται κάθε φορά ανάλογα με τις εξελίξεις.

Σε ό,τι αφορά τις νέες περιοχές που μπαίνουν στο “κόκκινο”, ελήφθη η απόφαση καθώς παρατηρείται μια έξαρση τις τελευταίες ημέρες.

Όπως τόνισε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν επί του παρόντος 1.955 ενεργά κρούσματα και 4.459 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα. Αντίστοιχα, στη Λάρισα 343 είναι τα ενεργά κρούσματα και 721 οι στενές επαφές, ενώ στη Ροδόπη τα ενεργά κρούσματα είναι 217 και 488 οι στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα.

“Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο της προσπάθειάς μας”, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, που έκλεισε την ενημέρωση λέγοντας ότι για να επανέλθουμε στο θετικό σενάριο και για να συνεχίσει η Ελλάδα να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, πρέπει να εφαρμόσουμε όλοι πιστά τα μέτρα.