Ερντογάν προς ΗΠΑ: Δεν ξέρετε με ποιους έχετε να κάνετε- Νέα βέλη κατά Μακρόν

Ένα Tweet του ακροδεξιού Ολλανδού πολιτικού Geert Wilders, έδωσε το έναυσμα στον Ταγίπ Ερντογάν να επιτεθεί εκ νέου στην Ευρώπη κατηγορώντας την για φασισμό. Στο μήνυμα του ο Wilders ανάρτησε μια γελοιογραφία του Τούρκου προέδρου με τον τίτλο “τρομοκράτης”. Σύμφωνα με το Anadolu, ο Ερντογάν μιλώντας σε εκδήλωση του AKP στη Ματάλια, ανέφερε ότι “ο φασισμός είναι δικό σας δημιούργημα, όχι δικό μας”, προσθέτοντας ότι η χώρα του πιστεύει στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στις δυνάμεις που έχουν στοχοποιήσει την Τουρκία επειδή τους έχει διαταράξει τα σχέδια και αποκάλυψε ποιοι είναι στην πραγματικότητα.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε και στον Σύριο πρόεδρο Άσαντ, τον οποίο αποκάλεσε “σκληρό”, ο οποίος πιθανώς να προσκάλεσε ξένες δυνάμεις για να κάνουν τη δουλειά του, προσθέτοντας ότι “εμείς όμως είμαστε εκεί προσκεκλημένοι από αυτό το καταπιεσμένο έθνος”.

Στη συνέχεια ο Ερντογάν έκανε αναφορά στον αγώνα της χώρας του κατά της τρομοκρατίας εκτός των Τουρκικών συνόρων, υπογραμμίζοντας πως “ότι και να κάνουν δεν είναι σε θέση να σταματήσουν αυτή την ευλογημένη πορεία”. Παράλληλα καταφέρθηκε εναντίον αυτών που νόμιζαν ότι μπορούσαν να “πνίξουν τη χώρα σε μια κουταλιά νερό”, προσθέτοντας ότι “με τη βοήθεια του Αλλάχ και την υποστήριξη του έθνους μας, δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν αυτή την ευλογημένη πορεία, ανεξάρτητα του τι θα κάνουν”.

Δεν ξέρετε με ποιους έχετε να κάνετε

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στις ΗΠΑ για το “πάγωμα” της πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία. “Βγήκαν μπροστά για τα F-35 (οι ΗΠΑ) και μας απείλησαν. Στείλτε τους S-400 πίσω στη Ρωσία. Εμείς δεν είμαστε κράτος συναποτελούμενο από φυλές”, ανέφερε. Μάλιστα στην περίπτωση επιβολής αμερικανικών κυρώσεων για το θέμα των S-400, ο “σουλτάνος” δήλωσε ότι αν τους επιβληθούν θα επιβάλει και η Τουρκία από την πλευρά της, φτάνοντας στο σημείο να απειλήσει την Ουάσινγκτον λέγοντας ότι “δεν ξέρετε με ποιους έχετε να κάνετε”.

Νέα βέλη κατά Μακρόν

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε την οξεία ρητορική κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, αναφέροντας ότι με ψεύδη το άτομο που είναι επικεφαλής της Γαλλίας τα βάζει μαζί του. Απευθυνόμενος προς τον Μακρόν ανέφερε, “καταρχάς κοίτα τον εαυτό σου και κοίτα που πηγαίνεις”, υπενθυμίζοντας την χτεσινή ομιλία του στο Καϊζερί όπου ανέφερε ότι ο Γάλλος πρόεδρος χρειάζεται ψυχίατρο, προσθέτοντας ότι “πρέπει πράγματι να ελεγχθεί (ιατρικώς)”.