Γιουρόπα Λίγκ: «Ναυάγιο» της ΑΕΚ στην Πορτογαλία

Στο «λατομείο» της Μπράγκα έσπασε το αήττητο σερί των δέκα εκτός έδρας αγώνων που μετρούσε η ΑΕΚ από το 2011 στο Γιουρόπα Λιγκ. Η πορτογαλική ομάδα νίκησε 3-0, κυρίως επειδή είχε την ποιότητα να αξιοποιήσει τρεις από τις πέντε μεγάλες ευκαιρίες της, σε αντίθεση με τους «κιτρινόμαυρους» που σπατάλησαν όλες τις δικές τους.

Μοιραίος ο Ολιβέιρα. Θες λόγω γκίνιας, θες λόγω της επιθυμίας του να σκοράρει απέναντι στην πρώτη ομάδα του, ο Πορτογάλος έχασε εύκολα γκολ. Αν και λόγω της ποιότητας του αντιπάλου η ήττα αυτή δεν θεωρείται εκτός προγράμματος, η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη πλέον να κυνηγάει από την αρχή ώστε να βρεθεί σε τροχιά πρόκρισης.

Το πρώτο γκολ της Μπράγκα που άλλαξε τις ισορροπίες ήλθε στο 44΄ με άπιαστη κεφαλιά του Γκαλένο, κόντρα στη ροή του αγώνα. Η ΑΕΚ ήλεγχε μέχρι τότε τον ρυθμό και απειλούσε περισσότερο απ’ όσο είχε απειληθεί, έχοντας χάσει δύο λεπτά νωρίτερα μεγάλη ευκαιρία με τον Ολιβέιρα για το 0-1. Αν και κουράστηκε στην προσπάθειά της να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό των Πορτογάλων, η ελληνική ομάδα ρίσκαρε στο β΄ ημίχρονο και έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τους Τσιγκρίνσκι και Ολιβέιρα για να σκοράρει. Οχι μόνο δεν το κατάφερε, αλλά πλήρωσε και το ρίσκο της με δύο γκολ (78΄ Παουλίνιο, 88΄ Ρικάρντο Ορτα, ύστερα από λάθη του επιπόλαιου Λιβάγια).

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Εσγκάιο, Κάρμο, Μπρούνο Βιάνα, Σεκέιρα, Κάστρο (92΄ Γκιλιέρμε), Φρανσέρτζιο (84΄ Μόουρα), Γκαλένο (84΄ Αλ Μουσράτι), Μεντέιρος (60΄ Αντρέ Ορτα), Ρικάρντο Ορτα (92΄ Νοβάις), Παουλίνιο.
ΑΕΚ: Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι (62΄ Λιβάια, 89΄ Λιβάια), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (62΄ Τάνκοβιτς), Ολιβέιρα.

• Στο άλλο ματς του ομίλου, Λέστερ – Ζόρια 3-0.