ΑΧΑΙΑ: Στο επίπεδο 2 από Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, κυκλοφορούμε και τη νύχτα! Μαγαζιά ανοιχτά μέχρι 00.30

advertisement
Τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου εξειδίκευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.
Στο επίπεδο 2 (επιτήρησης), από το επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) μπαίνει από το πρωί της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός, από το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας εξαιρούνται όσοι βρίσκονται σε ανοικτό χώρο, επιδιδόμενοι σε σωματική άσκηση, κατά μόνας ή σε ομάδες.

Μη υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για οδηγούς που είναι μόνοι τους στο αυτοκίνητο ή με συγγενείς πρώτου βαθμού.

Την ίδια ώρα, ισχύουν συγκεκριμένες προυποθέσεις όσον αφορά την μετακίνηση πολιτών, η εργασία των οποίων, έχει ωράριο κατά τις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφοι και άνθρωποι ΜΜΕ μετακινούνται με την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας και βεβαίωση.Εργαζόμενοι άλλων κλάδων, μετακινούνται με βεβαίωση εργόδοτη, ο ο οποίος συμπληρώνει στην ΕΡΓΑΝΗ το έντυπο.Ελεύθεροι επαγγελματίες επίσης συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο στην ΕΡΓΑΝΗ.Δημόσιοι υπάλληλοι μετακινούνται με βεβαίωση κίνησης, ταυτότητα ή διαβατήριο.

Σημειώνεται πως τα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ απαγορεύεται η ζωντανή μουσική, ενώ σε ταβέρνες επιτρέπεται η ζωντανή μουσική χωρις μικροφωνική μέχρι τρία άτομα