Χαρδαλιάς για περιοχές 3- 4: Πότε δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα- Πώς μετακινούνται εργαζόμενοι

 

Σε επεξηγήσεις για τα δύο νέα μέτρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοικτούς χώρους και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 – 05:00, που αποφασίστηκαν στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του κορωνοιού αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία του ιού στην χώρα.

Όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός, από το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας εξαιρούνται όσοι βρίσκονται σε ανοικτό χώρο, επιδιδόμενοι σε σωματική άσκηση, κατά μόνας ή σε ομάδες.

Μη υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για οδηγούς που είναι μόνοι τους στο αυτοκίνητο ή με συγγενείς πρώτου βαθμού.

Την ίδια ώρα, ισχύουν συγκεκριμένες προυποθέσεις όσον αφορά την μετακίνηση πολιτών, η εργασία των οποίων, έχει ωράριο κατά τις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφοι και άνθρωποι ΜΜΕ μετακινούνται με την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας και βεβαίωση.Εργαζόμενοι άλλων κλάδων, μετακινούνται με βεβαίωση εργόδοτη, ο ο οποίος συμπληρώνει στην ΕΡΓΑΝΗ το έντυπο.Ελεύθεροι επαγγελματίες επίσης συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο στην ΕΡΓΑΝΗ.Δημόσιοι υπάλληλοι μετακινούνται με βεβαίωση κίνησης, ταυτότητα ή διαβατήριο.

Σημειώνεται πως τα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ απαγορεύεται η ζωντανή μουσική, ενώ σε ταβέρνες επιτρέπεται η ζωντανή μουσική χωρις μικροφωνική μέχρι τρία άτομα.

Πηγή: skai.gr