Νίκη Κεραμέως στο TheToc: Για τον κορονοϊό, τα σχολεία, τις καταλήψεις και τον ΣΥΡΙΖΑ

Οταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά, η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού φάνταζε ένα στοίχημα. Επιεικώς. Μάλλον σαν επικίνδυνο πείραμα έμοιαζε, όσο και αν οι ειδικοί επέμεναν ότι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά. Ενα μήνα μετά, όσοι, κυρίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, προέβλεπαν μια τραγωδία φαίνεται να διαψεύδονται. Παταγωδώς.

Οπως επισημαίνει στη συνέντευξή της στο TheToc η Νίκη Κεραμέως, “τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία είναι στο 0,02% του μαθητικού πληθυσμό και στο 0,05% για τους εκπαιδευτικούς.” Οπως φαίνεται και από τα στοιχεία, κλειστά είναι μόνο 31 σχολεία σε πάνω από 14.000 σχολεία συνολικά, ενώ κλειστά είναι μόνο 224 τμήματα σε πάνω από 80.000 τμήματα πανελλαδικώς.

Μια μεγάλη επιτυχία λέμε στη Νίκη Κεραμέως, αλλά εκείνη αποφεύγει τους πανηγυρισμούς. Ξέρει άλλωστε ότι αυτή την ώρα ζούμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την εξέλιξη. “Παρακολουθούμε την εξέλιξη βήμα προς βήμα και ακολουθούμε τις συστάσεις των ειδικών” λέει η υπουργός Παιδείας.

πηγη capital.gr