ΠΑΤΡΑ: Δύο μήνες αναμονή… για δίπλωμα!

Στην αναμονή για τουλάχιστον δύο μήνες βρίσκονται δεκάδες υποψήφιοι οδηγοί αυτοκινήτων και δικύκλων για να πάρουν το δίπλωμά τους.

Σύμφωνα με υποψηφίους που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία και αποφασίζουν να δώσουν εξετάσεις για να βγάλουν ένα δίπλωμα οδήγησης, οι εξετάσεις αυτές γίνονται με ρυθμούς χελώνας και δεκάδες ανθρώπους να περιμένουν στην “ουρά” για να πάρουν το πολυπόθητο χαρτί για να αποκτήσουν το δικαίωμα να οδηγήσουν.

Το θέμα το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα οι επαγγελματίες του κλάδου, με τον πρόεδρο του σωματείου τους, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, να δηλώνει ότι ο μέσος όρος αναμονής για κάποιον για να πάει να δώσει εξετάσεις είναι δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων του.

Θα κοντεύει, δηλαδή, να έχει ξεχάσει όσα έχει μάθει όταν πάει να δώσει. Η όλη δε διαδικασία, με τα μαθήματα και όλα τα σχετικά μπορεί να φτάσει τους τέσσερις και πέντε μήνες. Το θέμα αφορά κυρίως την περιοχή της Αχαΐας όπου οι εξεταστές μπροστά στους υποψηφίους που θέλουν να πάρουν το δίπλωμα είναι ελάχιστοι. Κατά συνέπεια θα πρέπει να περιμένουν.

Την κατάσταση αυτή ήρθε για να δυσχεράνει ακόμα περισσότερο το μπέρδεμα που είχε γίνει για αρκετούς μήνες με τον νέο νόμο που ήθελε να περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η αποχή των εξεταστών δημιούργησε στρατιές υποψηφίων στην αναμονή.

Όταν τα πράγματα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που επανέφερε τον παλιό νόμο ομαλοποιήθηκαν κάπως, ήρθε η πανδημία και η καραντίνα που άφησε τα πράγματα για ακόμα μια φορά πίσω.

Όμως η πηγή του προβλήματος είναι οι ελάχιστοι εξεταστές και για αυτό οι εκπαιδευτές οδήγησης της περιοχής ζητούν από τους αρμοδίους να προχωρήσουν τις διαδικασίες εκείνες γα να βγουν και νέοι εξεταστές που θα καλύψουν τις ανάγκες και τη ζήτηση που υπάρχει.