ΠΑΤΡΑ: Στο ΠΓΝ Ρίου 20χρονος φοιτητής με κορονοϊό – Ασυνεννοησία γιατρών για το 4χρονο – θετικό που…το έστειλαν στην Αθήνα!

Ενας 20χρονος φοιτητής από την Πάτρα νοσηλεύεται από χθες στην κλινική κορονοϊού του ΠΓΝΠ.

Στην ίδια κλινική νοσηλεύονται άλλα επτά περιστατικά και άλλα 3 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ κορονοϊού με αναπνευστική υποστήριξη.

Εξάλλου, μάλλον στην έλλειψη  και συνεργασίας οφείλεται η διακομιδή ενός τετράχρονου από την Πάτρα που διαγνώστηκε με κορονοϊό, χθες τα ξημερώματα, στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τον 4χρονο διαγνώστηκε με λαρυγγίτιδα αλλά και θετικός στον κορονοϊό στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα (Ζαρουχλεΐκων).

Οι παιδίατροι του Κέντρου που έδρασαν άμεσα και οργανωμένα έκριναν την ανάγκη νοσηλεία τους γι’ αυτό και διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο που εφημέρευε. Από κει όμως διακομίστηκε στο παιδιατρικό νοσοκομείο αναφοράς των Αθηνών καθώς δεν υπάρχουν κλίνες στην περιοχή μας.
Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν είχε γίνει η κατάλληλη συνεννόηση ο μικρός ασθενής θα παρέμεινε στην Πάτρα. Θα μπορούσε να νοσηλευτεί σε κλίνη ΜΕΘ Παίδων κορονοϊού που αυτή τη στιγμή είναι κενές. Αυτό όμως δεν ζητήθηκε ποτέ από τη διοίκηση του Καραμανδανείου στην παιδιατρική κοινότητα του ΠΓΝΠ.