Βατόπουλος: Δεν αποκλείεται απαγόρευση κυκλοφορίας και μάσκες έως το 2022

Με μελανό χρώμα περιέγραψε την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα αν χειροτερέψουν και άλλο τα πράγματα με τα κρούσματα, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι μπορεί να πάμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας αναφερόμενος στα μέτρα που θα ισχύσουν από το Σαββατοκύριακο στην Γαλλία.

Ο κ. Βατόπουλος είπε ότι η επιδημία είναι σε όλη την χώρα και υπάρχουν διασπορές σε δομές και σε κλειστούς πληθυσμούς όπως γηροκομεία και εργοστάσια.

Αναφέρθηκε στις αναζωπυρώσεις σε διάφορες περιοχές που δεν τις περιμέναμε όπως Γιάννενα περιγράφοντας το ως κλεφτοπόλεμο ανάμεσα σε εμάς και τον ιό.

Τόνισε μάλιστα ότι όλες οι προηγούμενες πανδημίες όπως η γρίπη του 1918, του 1958 και του 1968 κράτησαν 2 με 3 χρόνια.

Για τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους ο καθηγητής τόνισε ότι η επιτροπή είναι σύμφωνη πως όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε την μάσκα (τόσο σε εσωτερικούς χώρους, όσο και εξωτερικούς) όπου υπάρχει πολύς κόσμος τόσο καλύτερα ενώ επεσήμανε πως υπάρχει σενάριο να φοράμε μάσκες μέχρι το 2022.

Χθες, ανακοινώθηκαν 436 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, με το σύνολο των κρουσμάτων να είναι πλέον 23.495. 86 είναι διασωληνωμένοι και οι νεκροί στο σύνολο έχουν φτάσει τους 469.

πηγη madata.gr