(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: «Άνοιξαν οι ουρανοί», «πνίγηκαν» τα Αραχωβίτικα – Απαιτήθηκε άμεση επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου!

Κατά τη διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης που πλήττει εδώ και μερικές ώρες ολόκληρο τον Δήμο Πατρέων, σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή των Αραχωβιτίκων και συγκεκριμένα στο δρόμο κοντά στο νεκροταφείο, όταν βούλωσε το αυλάκι από φερτά υλικά, που κατέβηκαν με τη βροχή από το βουνό.

 

Άμεση ήταν η επέμβαση των εργαζομένων της Πολιτικής Προστασίας και της Καθαριότητας του Δήμου, οι οποίοι με μηχανήματα, καθάρισαν το αυλάκι και άνοιξαν τον δρόμο, χωρίς να κινδυνέψουν άνθρωποι και σπίτια.
Οι εργασίες στην συγκεκριμένη περιοχή, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, όπως και σε άλλες που θα εμφανίσουν ενδεχομένως παρόμοια προβλήματα με φερτά υλικά.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου, παραμένει σε επιφυλακή, όλη τη διάρκεια του 24ωρου που διανύουμε.
Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους του Δήμου για την ετοιμότητα και την άμεση επέμβασή τους για να αντιμετωπιστούν γρήγορα τα προβλήματα που προέκυψαν.

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Δήμος

Λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχές &καταιγίδες – ισχυρούς ανέμους) σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Ε.Μ.Υ., ο Δήμος Πατρέων θα βρίσκεται σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού αύριο Σάββατο 26.09.2020.

Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να:

  • Βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα.
  • Βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.
  • Περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.
  • Αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.
  • Αν βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Όπως εξετάσουν το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνουν στα σπίτια τους και να φιλοξενηθούν σε συγγενείς ή φίλους.
  • Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες-κυβερνήτες σκαφών όλων των κατηγοριών(ταχύπλοων, ιστιοπλοικών, θαλαμηγών) που βρίσκονται στην Μαρίνα Πάτρας όπως μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση και φύλαξη τους.
  • Επιπλέον κρίνεται αναγκαίο οι ιδιοκτήτες ή εκμισθωτές των παραλιακών καταστημάτων και των ξενοδοχειακών μονάδων να μεριμνήσουν για την κάλυψη και προστασία του κινητού – υπαίθριου εξοπλισμού (π.χ τέντες, ομπρέλες, ξαπλώστρες , τραπεζοκαθίσματα κλπ )

 

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

  • Να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ασφαλίσουν πόρτες και παράθυρά ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να εγκαταλείψουν υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο του σπιτιού.
  • Μη διασχίζουν χείμαρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
  • Να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.
  • Μη πλησιάζουν σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.