«Χουριέτ»: Την επόμενη εβδομάδα θα καθοριστεί η έναρξη των διερευνητικών και η επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν

Σε επικοινωνία των διπλωματικών συμβούλων των δύο ηγετών θα καθοριστούν οι ημερομηνίες έναρξης των διερευνητικών επαφών αλλά και της επικοινωνίας Μητσοτάκη – Ερντογάν, σύμφωνα με τη «Χουριέτ».

Όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα, η Ελένη Σουρανή και ο Ιμπραήμ Καλίν θα επικοινωνήσουν την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τόσο την ημερομηνία έναρξης των διαβουλεύσεων όσο και το πότε θα συνομιλήσουν οι ηγέτες των δύο χωρών.

Η «Χουριέτ» αναφέρει, επίσης, ότι μετά την προχθεσινή συνομιλία του με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ολονύκτιες επαφές με τους επιτελείς του κόμματός του.

Ερντογάν: Θα δώσουμε χώρο στη διπλωματία

Παράλληλα, ο Ερντογάν, μιλώντας χθες στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, τόνισε ότι προτεραιότητα της χώρας του είναι η διπλωματία. «Προτεραιότητά μας είναι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις πιθανότητες της διπλωματίας, θα ακολουθήσουμε μια πιο μετριοπαθή πολιτική. Θα εξηγήσουμε το δίκαιό μας στην Ανατολική Μεσόγειο σε όλες τις επαφές μας», σημείωσε, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι χρησιμοποιώντας τα ελληνικά νησιά επιχειρεί να μετατρέψει το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη.