Ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκε μῦν

Την στιγμή που όλες οι έρευνες και όλα τα στοιχεία της αγοράς αποτυπώνουν :

• Την δραματική θέση στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο σχεδόν της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην χώρα.
• Την συσσώρευση νέων χρεών στις ήδη καταπονημένες από την μακροχρόνια κρίση επιχειρήσεις.
• Την εφιαλτική προοπτική νέων λουκέτων και έξαρσης της ανεργίας με όλες τις καταστρεπτικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία

Ελπίζαμε ότι έστω και καθυστερημένα η κυβέρνηση θα υιοθετούσε μέρος των προτάσεων του συλλόγου μας και του συνόλου των συνδικαλιστικών μας φορέων για μέτρα ουσιαστικής στήριξης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τον κορμό της εθνικής οικονομίας και τον μεγαλύτερο εργοδότη.
Οι ελπίδες μας διαψεύστηκαν δυστυχώς για μια ακόμη φορά.
Από το στόμα του Πρωθυπουργού ακούσαμε μεγάλα λόγια για αυτοπεποίθηση αλλά σε επίπεδο μέτρων εξαγγέλθηκαν μισές ασπιρίνες για την καταπολέμηση του καρκίνου.
Ακόμη και το μέτρο της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3% είναι πολύ λίγο (θα μειώσει αντίστοιχα και τις συνταξιοδοτικές αποδοχές) και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης αφορά εισοδήματα από 12.000 και άνω.

Οι παραπάνω εξελίξεις κάνουν ακόμη πιο επίκαιρο το κάλεσμα του Συλλόγου μας από την 1/9/2020 για συστράτευση και κοινή δράση και διεκδίκηση των αναγκαίων για την επιβίωσή μας μέτρων όλων των τοπικών και περιφερειακών συλλόγων και φορέων.

Επισυνάπτουμε την ανακοίνωσή μας της 1/9/2020 για τα αναγκαία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ