Ατοπήματα (κατ’ εξακολούθηση)

Για ατοπήματα (κατ’ εξακολούθηση) κατηγορεί η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» του Νίκου Παπαδημάτου την δημοτική αρχή ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Το πρώτο, κατά σειρά, αφορά στο φράγμα Πείρου-Παραπείρου, αλλά και άλλα σοβαρά ζητήματα της περιοχής, όπως το σύγχρονο τρένο, για τα οποία «ο κ. δήμαρχος θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι πηγαίνοντας στην Αθήνα για συζητήσεις, εκπροσωπεί το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας και όχι μόνον τον εαυτό του ή το κόμμα του».
Η παράταξη Παπαδημάτου τονίζει ότι η απόφαση για την σύσταση οργάνου διαχείρισης (διαδημοτικού φορέα) του φράγματος, με την συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Κράτους, είναι δεδομένη εδώ και τόσους μήνες, όμως «η δημοτική αρχή και ο Κ. Πελετίδης προσωπικά όχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά, ταυτόχρονα, δεν έχουν προβεί και σε μια στοιχειώδη ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων. Αυτό είναι απαράδεκτο!»
Το δεύτερο ατόπημα που καταλογίζει η «Πάτρα Ενωμένη» στη δημοτική αφορά στην απόφαση που έχει λάβει το δημοτικό συμβούλιο για μη καταβολή μισθωμάτων, λόγω κορονοϊού, σε καταστήματα που έχει νοικιάσει ο Δήμος στον χώρο της εστίασης. «Με θλίψη διαπιστώσαμε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου απορρίφθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση και εστάλησαν ραβασάκια οφειλών με περικοπή 40% στους καταστηματάρχες» επισημαίνει η παράταξη Παπαδημάτου και υποστηρίζει ότι «ο κ. δήμαρχος ήταν υποχρεωμένος να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για την απόρριψη της απόφασης από την αποκεντρωμένη διοίκηση. Δυστυχώς μέχρι τώρα το απέκρυψε. Γιατί άραγε;»