Αυξήσεις – φωτιά επιβλήθηκαν στο τιμολόγιο της ύδρευσης

Αυξήσεις – φωτιά που επιβλήθηκαν στο τιμολόγιο της ύδρευσης με αποτέλεσμα τη σημαντική επιβάρυνση δημοτών και επιχειρήσεων στον Δήμο Αιγιαλείας και ειδικότερα στις τέως κοινότητες π.χ. Κουλούρα καταγγέλλει η παράταξη « ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» με επικεφαλής τον Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο, ασκώντας δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή .
Ειδικότερα, από την παράταξη τονίζονται τα εξής: «Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνουν οι δημότες μας μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης, οι οποίες οφείλονται καθαρά στην εισπρακτική πολιτική του δημάρχου, καθιστώντας το νερό πανάκριβο αγαθό και βαρύ χαράτσι, δύσκολο να εξοφληθεί από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις. Εν μέσω οικονομικής κατάρρευσης των δημοτών λόγω του κορονοϊού αλλά και άλλων συγκυριών , κάνει αυξήσεις στα τιμολόγια νερού!!!
Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τη ΔΕΥΑ, καθώς οι δημότες αρχίζουν να λαμβάνουν λογαριασμούς κατανάλωσης νερού παραφουσκωμένους ( όπως ακριβώς και στην Ελβετία…).
Χαρακτηριστική η περίπτωση της Κουλούρας που ενώ εντός των ορίων της υπάρχουν και γεωτρήσεις τις οποίες εκμεταλλεύονται ιδιώτες ( ΑΥΡΑ κ.λ.π) οι αυξήσεις είναι υπέρογκες και αδικαιολόγητες. Παρουσιάζουμε εδώ δυο λογαριασμούς νερού του ίδιου σπιτιού, ό ένας
αναφέρεται στο τελευταίο τρίμηνο του 2019 όπου βλέπουμε ότι ο χρεώσεις είναι:
Για τα πρώτα 100 κυβικά 0,16 Ε/κυβικό
Για τα επόμενα 100 κυβικά 0,20 Ε/κυβικό
Από τα 200 κυβικά και άνω 0,24 Ε/κυβικό
Ο επόμενος λογαριασμός αφορά το 1 ο εξάμηνο του 2020 όπου τι βλέπουμε:
Για τα πρώτα 50 κυβικά 0,72 Ε/κυβικό
Για τα επόμενα 50 κυβικά 0,90 Ε/κυβικό
Και από 100 κυβικά και άνω 1,08 Ε/κυβικό!!!!!!
Οι αυξήσεις που έχει επιβάλλει ο κύριος Δήμαρχος στους πολίτες της Αιγιαλείας.