(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Με ευλάβεια οι πιστοί μπροστά στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας,

Τη θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου τιμά σήμερα η Εκκλησία μας και πανηγυρίζει με τη δέουσα λαμπρότητα ο επιβλητικός και περικαλλής Ιερός Ναός της Παντάνασσας, στο κέντρο της Πάτρας.

Από χθες το πρωί, οπότε και τοποθετήθηκε η εικόνα της Παναγίας σε ειδικό θρόνο στον πρόναο πιστοί κάθε ηλικίας συρρέουν στον Ναό για να τιμήσουν τη χάρη της.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι Πατρινοί προσέρχονται στον ιστορικό ναό για να τιμήσουν το πρόσωπο της Θεοτόκου και να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν χθες το απόγευμα με τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. Στις 10 το βράδυ ξεκίνησε η μικρά αγρυπνία, στην οποία ιερούργησε και μίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, πρωτοσύγκελος της ΙΜΠ και καθηγούμενος της ΙΜ Αγίων Πάντων Τριταίας με τη συμμετοχή ιερέων της Πάτρας.
Σήμερα (7 π.μ.) θα τελεστεί αρχιερατική πανηγυρική θεία λειτουργία στην οποία θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει εκ νέου ο Μητροπολίτης Πατρών, ενώ στις 6:30 το απόγευμα στον πανηγυρικό εσπερινό-ιερά παράκληση θα προστεί ο βοηθός του Μητροπολίτη, Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος και θα ομιλήσει.
Αύριο Τετάρτη στις 7 το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία επί της εορτής των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στην οποία θα ιερουργήσει και θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, στο παρεκκλήσιο του Ναού της Παντανάσσης.