ΗΠΑ: Φόβοι για 3.000 νεκρούς κάθε μέρα σε τρεις μήνες

Χωρίς τέλος η τραγωδία στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ακόμα τουλάχιστον 1.023 άνθρωποι έπεσαν θύματα της πανδημίας χθες και 50.663 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν φτάνοντας τα 6,22 εκατομμύρια, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Aνάμεσα σε αυτά βρίσκεται «μικρός αριθμός» του πληρώματος του αεροπλανοφόρου USS Ronald Reagan, που διαγνώστηκε στις 27 Αυγούστου, ενώ το σκάφος βρισκόταν εν πλω στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενημέρωσε το Πολεμικό Ναυτικό. «Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ναύτες θετικοί στον κορονοϊό» πάνω στο αεροπλανοφόρο, συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι τα μέλη δέχτηκαν «άμεσα ιατρικές φροντίδες» και απομακρύνθηκαν.

Συνολικά οι νεκροί ξεπέρασαν τους 187.790 αλλά ειδικοί του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προειδοποιούν για το ενδεχόμενο ο απολογισμός της πανδημίας να έχει φτάσει τους 410.000 νεκρούς την 1η Ιανουαρίου 2021. «Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε άλλους 225.000 θανάτους από τώρα ως τα τέλη της χρονιάς»,

Κατά τη νεότερη πρόβλεψη του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME), ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στη χώρα, εξαιτίας του ότι επίκειται η περίοδος της εποχικής γρίπης και εξαιτίας της μείωσης του επιπέδου επαγρύπνησης από τους πολίτες, ενδέχεται να φθάσει ακόμη και τους 3.000 τον Δεκέμβριο.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα η οποία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο από την πανδημία του νέου κορονοϊού σε απόλυτα μεγέθη, τόσο ως προς τον αριθμό των θανάτων, όσο και ως προς αυτόν των μολύνσεων.