Με Χαράλαμπο Γώγο και Νίκο Χαρδαλιά η σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος θα είναι σήμερα στη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. Απουσιάζουν Τσιόδρας και Μαγιορκίνης

Με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπο Γώγο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, η οποία επανήλθε μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, αντικαθιστά ο επιδημιολόγος, Γκίκας Μαγιορκίνης, όταν ο πρώτος απουσιάζει. Ωστόσο ο κ. Μαγιορκίνης βρίσκεται στα Κύθηρα και έτσι τη θέση του θα πάρει ο κ. Γώγος.

Στην ενημέρωση θα συμμετάσχει κανονικά και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Καθηγητής Χαράλαμπος Α. Γώγος γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, απ όπου αποφοίτησε με «Αριστα» το 1979. Υπηρέτησε το αγροτικό του στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου «Αγ Ανδρέας» στην Πάτρα. Απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας το 1987, στην Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδος για την μελέτη της σήψης, μέλους της International Sepsis Alliance. Ιδιαίτερη ενασχόληση με την Ιατρική Εκπαίδευση και μέλος της επιτροπής για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Ιατρικού Τμήματος του ΠΠ.

Είναι πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Ιατρικού Τμήματος ΠΠ από το 2006-σήμερα. Τέλος είναι αναπληρωτής είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Πανεπ. Πατρών.