ΦΩΤΟ: Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας – Παράσταση “Επιστροφή στην Κανονικότητα”

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ – ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

 

Σε ένα ξεχωριστό και μοναδικής αισθητικής «Βήμα» έκφρασης και δημιουργίας, για τους  νέους καλλιτέχνες της πόλης μας, μετατράπηκε το βράδυ της Πέμπτης (χθες) το αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, το οποίο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, φιλοξένησε την θεατρική παράσταση «Επιστροφή στην κανονικότητα».

Ο χώρος του αίθριου αποδείχθηκε – λόγω και των περιοριστικών μέτρων για τον covid-19 – πραγματικά μικρός για να χωρέσει το κοινό, το οποίο «αγκάλιασε» την παράσταση, ενώ παρά την προσπάθεια του Πολιτιστικού Οργανισμού δεν κατέστη δυνατόν να επιτραπεί η είσοδος σε όλους.

Οι ηθοποιοί χρησιμοποίησαν αποσπάσματα από το έργο του Ιονέσκο «Το παιχνίδι της σφαγής», που πραγματεύεται μία ξαφνική επιδημία, η οποία αφανίζει μια πόλη και τις κοινωνικές της επιπτώσεις.

Χορεύτριες και ηθοποιοί, μέσα από τον κήπο και τα δέντρα του αίθριου, ερμήνευσαν ηχογραφημένα γεγονότα, με «εργαλεία» τον λόγο και την κίνηση. Κάθε χορεύτρια εκτέλεσε μία χορογραφία με θέμα την ασφυξία, την απομόνωση και την αποξένωση των σωμάτων λόγω του εγκλεισμού της πανδημίας, τα οποία έχουν ανάγκη την επαφή, μαθαίνουν να περπατούν ξανά και προσπαθούν να επικοινωνήσουν στη νέα αυτή κανονικότητα.

Το γεγονός ότι οι θεατές είχαν την δυνατότητα να «συμπληρώσουν» το θέαμα, να περιδιαβούν και να περπατήσουν ελεύθερα στο χώρο του αίθριου ανάμεσα στους καλλιτέχνες, αλληλοεπιδρώντας μαζί τους, έδωσε μία άλλη διάσταση στην παράσταση.

Την παράσταση παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, οι αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπος Μπονάνος και Ανδρέας Φίλιας, αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού προλογίζοντας, επεσήμανε πως η ενότητα «Βήμα στους Νέους καλλιτέχνες της Πόλης» αποτελεί απόδειξη της βούλησης του Δήμου, στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας, να στηριχθεί το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης.

Η ενότητα, σημείωσε η κ. Γεροπαναγιώτη,  περιλαμβάνει 9 παραστάσεις με τις δύο – η μία εκ των οποίων και η συγκεκριμένη – συγχρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Δωρικής Ελλάδος.

Η συνέχεια με «ΡΑΣΥ 75133»

Στο πλαίσιο της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας «Βήμα στους Νέους καλλιτέχνες της Πόλης μας», στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου θα φιλοξενηθεί στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου, η θεατρική παράσταση  «ΡΑΣΥ 75133».

Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό υπενθυμίζεται ότι λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και για την προστασία του κοινού επιβάλλεται η έγκαιρη προσέλευση. Οι θεατές θα πρέπει να έχουν μαζί τους και μάσκα. Η διάθεση των καρτών εισόδου γίνεται 45′ πριν την έναρξη της παράστασης στην είσοδο, με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Είσοδος Ελεύθερη