(ΦΩΤΟ)-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ανοίγει ο δρόμος εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου – Φαρμάκης με Παπαδόπουλο: «Το καλύτερο για τους πολίτες»

Ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Ειδικότερα, μετά από δύο αρνητικές αποφάσεις δικαστικών σχηματισμών του Ελεγκτικού Συνεδρίου  κι έπειτα από δικαστική μάχη που δόθηκε στην Ολομέλεια του δικαστηρίου,  κρίθηκε, τελικά, με μεγάλη πλειοψηφία ότι η προμήθεια εξοπλισμού για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι νόμιμη, καθώς εντάσσεται στις αναπτυξιακού περιεχομένου αρμοδιότητες της Περιφέρειας.

Πρόκειται για διαδικασία με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η οποία και χρηματοδοτεί την προμήθεια εξοπλισμού με στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του λειτουργούντος σε δημόσια δασική έκταση Χιονοδρομικού Κέντρου, παρέμβαση που αποβλέπει γενικότερα στην τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

Με την σημαντική αυτή απόφαση ανοίγει πλέον ο δρόμος για την εξ ολοκλήρου υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, συνολικού προϋπολογισμού 19.800.000 ευρώ.

«Για εμάς η Διοίκηση έχει συνέχεια, ακόμη κι αν ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυσκολίες που πηγάζουν από κακούς σχεδιασμούς. Η ανάπτυξη του τόπου περνά μέσα από την αναβάθμιση υποδομών, όπως το Χιονοδρομικό.  Στις «Κασσάνδρες» απαντάμε με αποτελεσματικότητα. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμος Καλαβρύτων θα συνεχίσουν να εργάζονται με στόχο το καλύτερο για τους πολίτες. Ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων θα «τρέξουν» σε στέρεες βάσεις και το αποτέλεσμα θα ωφελήσει τόσο την περιοχή, όσο και ευρύτερα την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα. Τον πρώτο βήμα έγινε. Τα σπουδαία είναι μπροστά…»  δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης με αφορμή την σημαντική εξέλιξη που επιτρέπει να προχωρήσει πλέον η διακήρυξη του διαγωνισμού.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ «Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων» και Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευμενή εξέλιξη, ευχαρίστησε την Περιφέρεια και όλους όσους συνέδραμαν ώστε να απεμπλακεί το έργο και δήλωσε: «Καταφέραμε και διασώσαμε ένα σημαντικό έργο που είναι απαραίτητο να εκτελεστεί για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού μας Κέντρου και τα επόμενα χρόνια.  Από το 1989 που δημιουργήθηκε άλλαξε τον χαρακτήρα της περιοχής και συνδέθηκε με σημαντικές επενδύσεις στην περιοχή των Καλαβρύτων. Είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα Χιονοδρομικό Κέντρο της χώρας που μετά τον εκσυγχρονισμό του είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει αναπτυξιακά για την ευρύτερη περιοχή».