(ΦΩΤΟ)-ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Υπεγράφη η ανακατασκευή της Γέφυρας «Καλογριάς» – Προσβάσεις προς Μονές της περιοχής

 

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την αποκατάσταση της Γέφυρας στην Καλογριά και την βελτίωση της πρόσβασης προς τις Ιερές Μονές Αγίου Νικολάου Σπάτα και Μαρίτσης στο Σαντομέρι προχώρησαν σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπυρίδων Μυλωνάς.

Σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας αναλαμβάνει να εκτελέσει τα αντίστοιχα έργα, τα οποία πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθούν.

«Είμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στον πολίτη και γι αυτό προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βρίσκουμε λύσεις άμεσες και αποτελεσματικές όταν έχουμε μπροστά μας κρίσιμα ζητήματα που συνδέονται με την ασφάλεια των χρηστών, όπως στην περίπτωση της Γέφυρας στην Καλογριά»  σχολίασε ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 315.000 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνεται η εκπόνηση μελέτης, αλλά και η ανακατασκευή της σύμμικτης Γέφυρας.

 

«Σήμερα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε οριστική λύση με ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, αφού δεν εξυπηρετεί μόνο τους επισκέπτες και λουόμενους, αλλά διευκολύνει την πρόσβαση για τις ανάγκες πυροπροστασίας και  πυρόσβεσης, ενώ θα συμβάλει και στην ανάδειξη του φυσικού τοπίου» πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης.

 

Επίσης, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αχαΐας αναλαμβάνει να εκτελέσει εργασίες βελτίωσης της πρόσβασης του οδικού δικτύου που οδηγεί σε δύο Ιερές Μονές του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Ειδικότερα,  τον δρόμο προς  την Ιερά Μονή Μαρίτσης, που θα κατασκευαστεί ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση, όπου απαιτείται, θα αποκατασταθεί ο ασφαλτικός τάπητας, θα γίνει φρεζάρισμα του οδοστρώματος, κατασκευή στρώσης υπόβασης, καθαρισμός και μόρφωση τάφρου, άρση καταπτώσεων  κ.α . Αντίστοιχες εργασίες θα εκτελεστούν στον δρόμο προς την Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Σπάτα, κι επιπλέον, στον δρόμο από τη διασταύρωση του χωριού Αγ. Νικολάου προς Τσαμέικα, θα αποκατασταθεί ο παλιός ασφαλτικός τάπητας. Τα παραπάνω έργα έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από όπου και χρηματοδοτούνται.