Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα, Χαρδαλιά και Κικίλια

«Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους», είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος .

«Η Ελλάδα παραμένει σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από άλλες χώρες, αλλά παρατηρούνται απαράδεκτα φαινόμενα συναθροίσεων. Εντείνονται οι έλεγχοι. Έγιναν 1.178 έλεγχοι χτες σε όλη την Ελλάδα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με Μητσοτάκη, Κικίλια, Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Κοντοζαμάνη και Αρκουμανέα για τον κορωνοϊό.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις της Τουρκίας είπε ότι «η Άγκυρα έκανε ένα θετικό βήμα, απαιτείται όπως συνέπεια και συνέχεια και σεβασμός στο διεθνές δίκαιο. Δυστυχώς την ίδια ώρα η Τουρκία εξέδωσε Navtex για την κυπριακή ΑΟΖ. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την κυπριακή δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός είχε σήμερα επικοινωνία με τον Νίκο Αναστασιάδη». O κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε απαράδεκτη την ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας να στείλει το Barbaros στην Κύπρο.

Είπε ότι «δεν θα ανεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Θέλουμε να υπάρξει οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».