Παράκτιοι: Ανοίγει ο δρόμος για αποπληρωμές, κλείσιμο φακέλου και δημόσιο απολογισμό

advertisement

Με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών ρυθμίζονται και οι τελευταίες οικονομικές εκκρεμότητες της διεξαγωγής των «Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019».

Με την ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας, ανοίγει ο δρόμος για την αποπληρωμή και των τελευταίων εκκρεμοτήτων, με διαδικασίες διαφάνειας, όπως άλλωστε έπραξε από την αρχή της λειτουργίας της η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων.

Ο Πρόεδρος Νίκος Παπαδημάτος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής ευχαριστούν τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την σύνταξη και προώθηση της τροπολογίας, έτσι ώστε να ψηφιστεί και να εγκριθεί η επιχορήγηση του υπολοιπόμενου ποσού, και με την αποπληρωμή του συνόλου των υποχρεώσεων να ξεκινήσει η διαδικασία του κλεισίματος του φακέλου και ο δημόσιος απολογισμός των πεπραγμένων της.

«Με το κλείσιμο του φακέλου θα υλοποιήσουμε την δέσμευσή μας για δημόσιο απολογισμό με την παραχώρηση συνέντευξης τύπου έτσι ώστε να πληροφορηθούν με κάθε λεπτομέρεια οι συμπολίτες μας τον τρόπο με τον οποίο πορευτήκαμε επί ένα χρόνο, με μέλημά μας την ;artia προετοιμασία και την ολοκλήρωση των αγώνων, με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα» δήλωσε ο κ. Παπαδημάτος

Υπενθυμίζεται ότι για την οικονομική διαχείριση της συγκεκριμένης διοργάνωσης έχει συναφθεί σύμβαση της Οργανωτικής Επιτροπής της με ορκωτούς λογιστές και το πόρισμά τους, που θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά την αποπληρωμή των τελευταίων οικονομικών εκκρεμοτήτων, κατόπιν της παραπάνω τροπολογίας, θα διαβιβαστεί αρμοδίως στη Βουλή.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως  κ. Αυγενάκης, μιλώντας επί της σχετικής τροπολογίας στην Βουλή αναφέρθηκε στην επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης, συνεχάρη την Οργανωτική Επιτροπή που έφερε εις πέρας με υποδειγματικό τρόπο τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες.

Νίκος Παπαδημάτος

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων