(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης , στα  Καλάβρυτα, για τον Ηρακλή Πετιμεζά

Εκδήλωση τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκε στα  Καλάβρυτα την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020  στη μνήμη του Ηρακλή Πετιμεζά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Καλαβρύτων  με την  συνεργασία της ΕΣΗΕΑ και περιλάμβανε: την τέλεση αρχιερατικού μνημοσύνου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων  από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων και την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ στο μνήμα του Ηρακλή Πετιμεζά και τέλος,  εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων στο χώρο  συνεδριάσεων του Πέτρινου κτιρίου , ενώ παρευρέθηκαν οι : ο Δήμαρχος Καλαβρύτων  κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος , ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος ,η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Μαρία Αντωνιάδου, η  Α Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Άρια Αγάτσα, ο πρώην Υπουργός κ. Ανδρέας Φούρας, ο Πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού  Ε.Α. κ. Αντώνης Πετιμεζάς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων κ. Μαρτζάκλης, οι Πρόεδροι των ΕΣΗΕΠΗΝ κ. Κουρτέσης, ΕΣΗΕΘ κ. Χορταργιάς ,  ο Γ.Γ. της ΕΣΠΗΤ κ. Μπερεδήμας,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ. Θεόδωρος Νασιώτης , ο Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων κ. Σπύρος Καούρης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Κοινότητας καθώς και εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων του Δήμου Καλαβρύτων.

Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση εκφώνησε ο κ. Αντώνης Πετιμεζάς , ενώ χαιρετισμό απηύθυναν : ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος,  ο πρώην Υπουργός κ. Ανδρέας Φούρας και η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Μαρία Αντωνιάδου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης  η ΕΣΗΕΑ με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου βράβευσε,   στη μνήμη του Ηρακλή Πετιμεζά,  του μαθητές που αρίστευσαν στο Γενικό και στο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαβρύτων, ενώ ο κ. Δήμαρχος  δώρισε συμβολικά στα παιδιά  την ποιητική συλλογή Πνοές Ειρήνης – Τα παιδιά γράφουν για τα παιδιά,  έκδοση του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Πρόκειται για τους αριστούχους  μαθητές : Καραμούζη Μαριλένα του Παναγιώτη, Ανδριοπούλου Βαρβάρα του Χρήστου, Μπάλιου Αγγελική του Ανδρέα, Κοσμόπουλο Παναγιώτη  του Κων/νου, Πετρόπουλο Γεώργιο του Ευαγγέλου και Καλδίρη Αγγελική του Κων/νου.

Η αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ το μεσημέρι της Κυριακής ,  συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Καλαβρύτων κ. Σπύρο Καούρη , επισκέφθηκε τον πύργο των Πετιμεζέων στη Κοινότητα Κάτω Λουσών στο εσωτερικό του οποίου ξεναγήθηκαν από τον  κ. Αντώνη Πετιμεζά.