Άλλη μια πρωτοτυπία του ιδρύματος Μέριμνα έρχεται στο προσκήνιο με την αλλαγή του εσωτερικού κανονισμού που επιχειρείται αυτές τις μέρες

Επιχειρούν να αλλάξουν τον κανονισμό όχι για να λειτουργήσει καλύτερα το ίδρυμα ανταποκρινόμενο στο δύσκολο κοινωνικό του έργο, αλλά για να εδραιώσουν μια νοσηρή κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

 

Έτσι αναγορεύουν εχθρούς τους εργαζόμενους και την συνδικαλιστική δράση, νομιμοποιούν και εδραιώνουν την αυθαιρεσία και την ασυδοσία της πρόεδρου για τα ζητήματα του προσωπικού.

Κύριο προσόν για τις προσλήψεις δεν είναι τα προσόντα και η εργασιακή εμπειρία αλλά ο βαθμός συγγένειας με τη ομάδα των «αρίστων» της Μέριμνας!! στην λογική του «έχω μπάρμπα στην Κορώνη».

Οι απολύσεις των εργαζομένων γίνονται ελέω πάλι της ομάδας των αρίστων χωρίς να υποχρεούνται να ακολουθήσουν καμιά πειθαρχική διαδικασία και χωρίς να δικαιολογήσουν εγγράφως τον λόγο της απόλυσης.

Καταργούνται ουσιαστικά οι ειδικότητες των εργαζομένων αφού το αντικείμενο εργασίας θα αλλάζει με βάση τις ορέξεις της ομάδας των άριστων και την έννοια του ήθους(!!) που εισάγουν ως κριτήριο αξιολόγησης.

 

Εξοβελίζουν ουσιαστικά τους εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. γιατί δεν αντέχουν την παραμικρή κριτική στα πεπραγμένα τους, ξεχνώντας ότι η ύπαρξη και η λειτουργία του ιδρύματος στηρίζεται και στους εργαζόμενους όλα αυτά τα χρόνια.

 

Το ίδρυμα δεν είναι τσιφλίκι κανενός και τέτοιες πρακτικές δεν θα περάσουν.

 

Καλούμε το δήμο της Πάτρας και τον δήμαρχο να παρέμβουν μέσω των τριών εκπροσώπων που έχει στο Δ.Σ. μάλιστα ο ένας είναι και αντιπρόεδρος .

 

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ.

Τέτοια συνεδρίαση ντροπής δεν μπορεί να γίνει .

 

Για την Εργατική Ενότητα-Ανατροπή

Αλιχού Βανέσα

Γεώργος Παπασπυρόπουλος