Πέτσας για Παππά: Αντί συγγνώμης, ο Τσίπρας επιλέγει βιτριολικές επιθέσεις ακόμα και στα εθνικά ζητήματα

Εντονη αναφορά έκανε ο Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, στις τελευταίες αποκαλύψεις που αφορούν τη δραστηριότητα του Νίκου Παππά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για παράνομες ενέργειες που στόχο είχαν τον έλεγχο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και για υπόγειες διαδρομές χρήματος μέσω offshore εταιρειών και εικονικών συναλλαγών και περίεργες επαφές και ταξίδια του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά. «Οι αποκαλύψεις εγείρουν μείζονος σημασίας ηθικά, νομικά και πολιτικά ζητήματα που άπτονται της Δημοκρατίας. Μέρη της πτυχής αυτής βρίσκονται ήδη στη Δικαιοσύνη και κάποια στιγμή αναμένεται να φτάσουν και στη Βουλή», είπε ο κ. Πέτσας.

Πέτσας: Ο Τσίπρας επιχειρεί αντιπερισπασμό

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν τολμά να αποδοκιμάσει «τις αθλιότητες που καταγγέλλονται»: «Αντί να μιλήσει για την ταμπακιέρα, μίλησε γι΄ αυτόν που την κουβαλούσε και ζήτησε τη στήριξή του. Αντί να πάρει αποστάσεις, πήρε -και προσπάθησε να μοιράσει στους συντρόφους του- τις ευθύνες. Αντί συγγνώμης, επέλεξε τον αποπροσανατολισμό. Επιστράτευσε βιτριολικές πολιτικές ακόμη και στα εθνικά μας ζητήματα. Απέδειξε ότι ο πανικός του προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις σε βάρος πλέον της ίδιας της πατρίδας μας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής επιτροπής όταν η Δικαιοσύνη ολοκληρώσει τη σχετική έρευνά της και στείλει τον φάκελο στη Βουλή.

Εντός της εβδομάδας στη Βουλή το πόρισμα για Παπαγγελόπουλο

Αναφορικά με την υπόθεση της Προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι το πόρισμα της Επιτροπής θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας, προκειμένου να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. «Τα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες για το παρακράτος που χτιζόταν στη διάρκεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πραγματικά ανατριχιαστικά για τη Δημοκρατία μας και εγείρουν σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Μια σημαντική πτυχή των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεών τους αφορά στη δημιουργία παραδικαστικού κυκλώματος για τη συκοφάντηση και τη δίωξη πολιτικών αντιπάλων. Η πτυχή αυτή -του παραδικαστικού κυκλώματος, για το οποίο ελέγχεται ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος- απασχόλησε επί μήνες την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία αναμένεται να καταθέσει το πόρισμά της αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.