ΠΑΤΡΑ: Επίσκεψη αντιπροσωπείας του σπιράλ στο Ακταίο – Συναντήσεις με Τοπικό Συμβούλιο και Πολιτιστικό Σύλλογο

Πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «σπιράλ» επισκέφτηκε το Ακταίο, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αρμοδίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με το Τοπικό Συμβούλιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακταίου. Οι συναντήσεις έγιναν στα γραφεία της κοινότητας, στο κέντρο του χωριού και υπήρξαν ιδιαίτερα εποικοδομητικές.
Ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς και τα μέλη της παράταξης που τον συνόδευσαν συναντήθηκαν με τους Προέδρους και μέλη των δύο φορέων και με θλίψη διαπίστωσαν την εγκατάλειψη και την απαξίωση του Ακταίου από πλευράς Δημοτικής Αρχής. Είναι χαρακτηριστικό πως και από τις δύο πηγές πληροφόρησης του σπιράλ στιγματίστηκε η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για τα προβλήματα της περιοχής και καταγγέλθηκε πως τα αιτήματα και οι επιστολές που στέλνονται στο Δήμο, στους αρμόδιους Αντιδημάρχους και στη ΔΕΥΑΠ παραμένουν επί μήνες αναπάντητα!
Ο Πρόεδρος του Ακταίου παρουσίασε ιεραρχημένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και οι κάτοικοι, αναφερόμενος εκτενώς στο θέμα του αποχετευτικού, στην ανάγκη κοπής χόρτων από τους κοινόχρηστους χώρους, σε θέματα που αφορούν ακαθάριστα οικόπεδα, το δημοτικό σχολείο, το κοιμητήριο, το γήπεδο μπάσκετ κ.α. Μεγάλο μέρος της συνάντησης αφιερώθηκε σε θέματα που αφορούν τις ακτές, την καθαρότητα των νερών, τους ναυαγοσωστικούς πύργους και τις χημικές τουαλέτες στην παραλία, την ανάγκη δημιουργίας της αδειοδοτημένης γλύστρας καθέλκυσης μικρών πλοιαρίων στην περιοχή, τους παραλιακούς δρόμους και την ανάγκη επιδιόρθωσης, σημειακών παρεμβάσεων και αντικατάστασης των πεζοδρομίων τους κ.α.
Στην επίσκεψη από πλευράς σπιράλ συμμετείχαν, εκτός του επικεφαλής, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Μαίρη Κάργα και τα μέλη της παράταξης Μαριάννα, Μπόμπα, Έφη Ψαρροπούλου. Γιώργος Αγγελόπουλος, Λεωνίδας Ζαβέρδας, Χριστόφορος Καπόπουλος και Χάρης Κοντογιαννάτος, ενώ από την πλευρά του Τοπικού Συμβουλίου του Ακταίου εκτός από τον Πρόεδρο Δημήτρη Καραΐσκο, το παρών έδωσαν τα μέλη Κώστας Παπούλιας και Κώστας Αξιώτης.
Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακταίου (Αλέξανδρο Κατσαούνο και Μαρία Ντόβα αντίστοιχα) κατά την οποία τα μέλη του σπιράλ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία του συλλόγου, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και την έλλειψη επικοινωνίας και κατανόησης από τη Δημοτική Αρχή.