Ατέρμονη προσπάθεια ισοπέδωσης του ελληνικού λαού και του εργατικού κινήματος

Η κυβέρνηση της ΝΔ από τη στιγμή που ανέλαβε, επιδόθηκε σε μία ατέρμονη προσπάθεια ισοπέδωσης του ελληνικού λαού και του εργατικού κινήματος. Καθημερινά χρησιμοποιεί τη νομοθετική εξουσία σαν όπλο εξόντωσής του με οικονομικά και κοινωνικά μέτρα, με ανάλγητα νομοσχέδια, με μία πολιτική οπισθοδρόμησης, αφαίμαξης και εξαφάνισης ιδιαίτερα των αδύναμων ομάδων και όσων πλήττονται από την νέα κρίση, την οποία συστηματικά και συνειδητά εφαρμόζει στην καθημερινότητά μας. Χρησιμοποιώντας σαν υπόβαθρο το ζήτημα του κορωνοϊού, πέρασε από τη βουλή αντεργατικά νομοσχέδια, μισθούς πείνας, βοηθήματα ανίκανα να στηρίξουν έστω και στο ελάχιστο, όσους πλήγησαν, άνοιξε δρόμο σε απολύσεις και υποαπασχόληση. Η εφαρμογή όλων αυτών των περιορισμών έγινε με μεθόδους βίας και καταστολής, όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και στον κοινωνικό, με επιθέσεις σκληρές απέναντι σε συλλογικότητες, σε περιοχές που λειτουργούσαν ομάδες αυτοδιαχειριζόμενες και βέβαια, στους μετανάστες.

Η γνώση ότι αυτή η άνευ ορίων επίθεση σε δικαιώματα και η καταστολή, θα φέρουν αντιδράσεις, σε συνδυασμό με τον φόβο της λαϊκής οργής, οδήγησαν την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση στο κατώφλι πεπατημένων από τη επταετή χούντα, οδών. Την οδήγησαν στην σύνταξη νομοσχεδίου που απαγορεύει τις διαδηλώσεις, ποδηγετεί τις διαμαρτυρίες, αναβαθμίζει την αστυνομοκρατία, ποινικοποιεί κάθε αντίδραση, απειλώντας με ποινές τους συμμετέχοντες. Απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο, που κάνει τα χουντικά υπολείμματα να χαμογελούν και τη Δημοκρατία να ανατριχιάζει, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που οργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, την Πέμπτη 9 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ. στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Σας καλούμε σε ενεργή συμμετοχή και σε εγρήγορση για τη δημοκρατία, την ελευθερία στη σκέψη, στην έκφραση, στη δράση.

Τα χουντικά νομοσχέδια, τα εντεργατικά νομοσχέδια, τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, καταργούνται στην πράξη με τη συμμετοχή όλων μας

Για την Εργατική Ενότητα-Ανατροπή

Αλιχού Βανέσα

Παπασπυρόπουλος Γεώργιος