ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση εργασίας των αντιδημάρχων με ανάδοχους σχολικών κυλικείων – Στην Κάτω Αχαΐα

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου ανάμεσα στους Αντιδημάρχους Σπύρο Σταυρογιαννόπουλο και Βασίλη Γκοτσόπουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Ξενοφώντα Μπαχρά και τους ανάδοχους των δώδεκα κυλικείων των σχολείων του δήμου. Στη συνάντηση τέθηκαν τα προβλήματα –κυρίως οικονομικά- των κυλικείων, η παύση λειτουργίας τους από 3 Μαρτίου έως και το Σεπτέμβρη, ενώ ταυτόχρονα υποχρεούνται να πληρώνουν κανονικά τον ΕΦΚΑ τους.

Οι Αντιδήμαρχοι διαβεβαίωσαν πως ο Δήμαρχος ενεργεί για ευνοϊκή ρύθμιση του ΕΦΚΑ στο Υπουργείο Εργασίας, ενώ ταυτόχρονα τα ενοίκια από 3 Μαρτίου δεν θα καταβληθούν στο Δήμο και ωστόσο αν δεν υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία από το αντίστοιχο Υπουργείο, από αρχές Σεπτέμβρη η βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι να βρεθεί τρόπος για μείωση των μισθωμάτων τουλάχιστον στο 50%. Ήδη οι δύο Σχολικές Επιτροπές με εντολή του Δημάρχου έχουν λάβει αποφάσεις για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των κυλικείων.

Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, με πνεύμα συνεργασίας και διάθεσης. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τέλος Αυγούστου και πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.