ΑΧΑΪΑ: Tσιγκρής σε Χρυσοχοΐδη – «Ανάγκη Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης και Ο.Π.Κ.Ε. στο Αίγιο…»

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας (Δικηγόρος – καθηγητής της Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής, συμμετείχε στη σύσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη, με τους θεσμικούς εκλεγμένους φορείς της Αχαΐας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιουνίου, στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνση Αχαΐας στην Πάτρα.

Ο Αχαιός βουλευτής έθεσε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη το ζήτημα της δημιουργίας Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στο Αίγιο, όπου σήμερα λειτουργούν δύο υπηρεσίες (Αστυνομικό Τμήμα και Τμήμα Ασφαλείας), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη διοίκηση αλλά και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Επιπλέον, ο Άγγελος Τσιγκρής ζήτησε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να σταλεί Ομάδα Προκατάληψης και Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) στην Αιγιάλεια.

Να σημειωθεί ότι ο Αχαιός βουλευτής και καθηγητής της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας έθεσε και τα ακόλουθα ζητήματα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της πυροπροστασίας του νομού μας:

1) Κατασκευή του Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας.

2) Βελτιωτικές παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στην Πατρών – Πύργου, για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

3) Ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας με προσωπικό.

4) Δημιουργία δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα.

5) Ενίσχυση του Μεικτού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ακράτας με προσωπικό.

6) Ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας.

7) Ανανέωση των μηχανοκίνητων μέσων (περιπολικά και μοτοσυκλέτες) των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας._