Μητσοτάκης: Δείτε βίντεο από την άφιξη στη Σαντορίνη


Στη Σαντορίνη έφτασε περίπου στις 11 το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από όπου θα δώσει και το σήμα για την επίσημη επανεκκίνηση της φετινής τουριστικής περιόδου.

 

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου του κ. Μητσοτάκη που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ, έρχεται ως επιστέγασμα της δημοσιοποίησης χθες του δίδυμου κυβερνητικού σχεδίου για την υγεία και τον τουρισμό, τομείς που θα κινούνται αλληλένδετα στο εξής, αυξάνοντας την προστιθέμενη αξία των παρεχόμενων υπηρεσιών αναψυχής στη χώρα. Η υγεία ως κρίσιμη παράμετρος για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, σε συνδυασμό με την διεθνώς αναγνωρισμένη και υποδειγματική συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στην πανδημία νοηματοδοτούν και τη σημερινή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, σε μια προσπάθεια να κεφαλαιοποιηθεί η διαχειριστική επάρκεια στην κρίση του κορωνοϊού, αλλά κυρίως να κινητοποιηθεί προς την Ελλάδα το μεγαλύτερο δυνατόν ποσοστό όσων θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό τους επόμενους μήνες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεύεται από τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τους βουλευτές του νομού Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππο Φόρτωμα, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και άλλους εκπροσώπους κρατικών και τοπικών φορέων.