ΠΑΤΡΑ: Τίμησε τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού ο Γ. Καρβέλης

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννης Καρβέλης βρέθηκε το πρωί στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, που βρίσκεται στο παλαιό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος , το οποίο λειτούργησε σήμερα ύστερα από δική του άδεια.
Σήμερα, 11 Ιουνίου, εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού και τελέστηκε δοξολογία στο μικρό εκκλησάκι του νοσοκομείου παρουσία πιστών.
Ποιος ήταν ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός
Ο άγιος Λουκάς, αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας αναφερόμενος και ως Άγιος Λουκάς ο Ιατρός αγιοκατατάχθηκε το Μάιο του 1996 από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, ήταν Ρώσος αρχιερέας και καθηγητής – χειρουργός. Εκοιμήθη στις 11 Ιουνίου 1961. Στις 17 Μαρτίου 1996 έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του από τον αρχιεπίσκοπο Λάζαρο και μέλη της ερευνητικής επιτροπής που ασχολείτο με τη ζωή, τα έργα και τα θαύματα του, και στις 20 Μαρτίου μεταφέρθηκαν στο Ναό της Αγίας Τριάδας. Αναφέρεται ότι την ανακομιδή παρακολούθησαν 40.000 άτομα. Στις 24-25 Μαΐου 1996 έγιναν μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις για την ανακήρυξή του σε άγιο από το Πατριαρχείο της Ρωσίας. Η μνήμη του τιμάται στις 11 Ιουνίου.