Ηλεία:Η οικογένεια της Δώρας ζητάει απαντήσεις – Εφυγε χθες από τη ζωή

Ο τραγικός επίλογος για την 27χρονη Δώρα γράφτηκε χθες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΠ. Κατέληξε μετά από νοσηλεία 18 περίπου ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα όπου εισήχθη αμέσως μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού.
Η νεαρή κοπέλα από το Βαρθολομιό Ηλείας γέννησε με προγραμματισμένη καισαρική επέμβαση στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του ΠΓΝΠ. Κι ενώ ετοιμάζονταν για να τη μεταφέρουν από την αίθουσα ανάνηψης στο δωμάτιό της στην Κλινική, εμφάνισε επιπλοκές και βρέθηκε διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.
Υπενθυμίζουμε ότι για το θέμα αυτό έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.
Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Η δικηγόρος της οικογένειας Γιάννα Παναγοπούλου, μετά την αρνητική εξέλιξη και την εισαγωγή της γυναίκας στη ΜΕΘ, έθεσε το ερώτημα:
«Πώς αυτό το κορίτσι μπήκε όρθιο και υγιέστατο, στο νοσοκομείο και είχε αυτή την τραγική κατάληξη; Το τι συνέβη κανείς μας δεν το ξέρει αυτή τη στιγμή και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το πούμε».
Η ίδια είχε αναφέρει ότι: «Γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, 3.400 γραμμάρια, αλλά ενώ ο γιατρός τους είπε αρχικά ότι είναι καλά στην υγεία της, μετά τους είπε ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ότι έχει διασωληνωθεί, και ότι εισήχθη στην εντατική».
Η κ. Παναγοπούλου επισήμανε ότι «αυτό που βασανίζει την οικογένεια και που, βεβαίως, εμείς θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να πάρουν απαντήσεις αυτοί οι άνθρωποι, είναι πώς, εν έτει 2020, σε ένα προστατευμένο περιβάλλον Δημοσίου νοσοκομείου, να μην ενημερώνονται και μέχρι και σήμερα που μιλάμε να μην έχουν πάρει καμία σαφή απάντηση του τι συνέβη στο κορίτσι αυτό, τι συνέβη στο παιδί τους. Ο ένας μεταθέτει τις ευθύνες στον άλλον, κανείς δεν δίνει σαφείς απαντήσεις και συγκεκριμένες»
Οπως μετέδωσε χθες η ΕΡΤ, μετά τη θλιβερή ανακοίνωση για την 27χρονη Δώρα η οικογένεια θα ορίσει τεχνικό σύμβουλο για τη διερεύνηση των αιτίων του θανάτου της.